Les càmeres capten el robatori de 9 ampolles de vi per valor de 111.000 euros a Palafrugell

Les ampolles de vi estaven en una vitrina i sembla que ja les havien intentat robar una vegada

RedaccióActualitzat

Nou ampolles de vi valorades en més de 111.000 euros. És el botí que s'han endut tres lladres del Celler de Vins i Licors Grau de Palafrugell, al Baix Empordà, aquest diumenge. Ha passat a plena llum del dia i quan l'establiment era obert i ple de clients.

"S'han endut el millor que tenim al celler", assegura la sommelier Aurora Martín Casas, que va sorprendre els lladres in fraganti i que va evitar que s'enduguessin encara més ampolles.

Eren entre les 12 i la 1 del migdia quan van entrar, es van dirigir a la zona de grans vins i van forçar la vitrina on estaven exposats els més valuosos. Els van agafar, els van guardar en una motxilla i, un cop sorpresos per la treballadora, van sortir corrents, passant entremig dels clients i saltant taulells.

Aquest és el moment del robatori, captat per les càmeres de seguretat de Vins i Licors Grau:


Les ampolles de vi que es van endur els lladres estan valorades en 111.343 euros. La més cara és un Romane Conti 2008, amb un import de 29.950 euros, seguida pel Romani Conti 2013 que costa 25.659 euros. També es van endur dues La Tache 2015 de 12.699 euros cadascuna, un Richebourg 2015 valorat en 8.812, un Exhezeaux 2018 que costava 7.516 euros, un Romanee St. Vivant 2018 de 7.127, un Petrus 2016 de 5.702 i un Chateau Margaux 2010 de 1.179.

Un cop van sortir del celler amb tot això, els lladres van entrar en un cotxe que hi havia aparcat a l'exterior i van fugir. Els testimonis van poder agafar el número de matrícula i l'han fet arribar als Mossos d'Esquadra. Durant la fugida, els lladres també van deixar dues ventoses i un mòbil que els va caure.

(ACN)

Els propietaris de l'establiment estan convençuts que són els mateixos lladres que fa un mes ja havien intentat endur-se una ampolla dels millors vins de la botiga, però no ho va aconseguir perquè el van enxampar a la sortida. "Aquest cop ja portaven les eines que necessitaven", assegura Jordi Grau Segarra, copropietari de l'empresa. Arran d'això, aquest dilluns han reforçat els sistemes d'alarma.

La investigació continua i encara no hi ha detinguts.

Anar al contingut