L'artista nord-americana Taylor Swift en un concert a Madrid (Shanna Madison / Europapress)

Les cinc cançons inèdites de "1989", un dels àlbums més exitosos de Taylor Swift

El disc inclou cinc cançons inèdites i revisiona "Shake it off" i altres èxits de l'àlbum que la van consagrar com una estrella

RedaccióActualitzat

Els fans de Taylor Swift tornen a tenir un nou motiu per somriure. La cantant estatunidenca ha tornat a gravar i ha tret una nova versió, la seva, de "1989", l'àlbum més venut de la seva carrera. Publicat l'any 2014, la va coronar amb el Grammy a millor disc de l'any i la va catapultar, definitivament, al cim.

Aquesta novetat discogràfica forma part de la sèrie de regravacions que ha fet dels seus àlbums per recuperar-ne la propietat intel·lectual, després que els seus anteriors representants se n'aprofitessin i compressin gran part de la discogràfica amb la qual treballava.

Swift és una de les cantants més escoltades del món: sempre ha escrit i ha compost les lletres de les seves cançons, de manera que n'és la propietària; però fins ara no tenia els drets de les gravacions ni de les portades de la majoria dels discos. L'única manera de recuperar-los: gravar de nou tots els temes.

Ara, amb la nova versió de "1989" recupera i actualitza temes com "Shake it off" o "Blank space", molt aclamat pels "swifties". Però, a diferència de la resta de regravacions, plenes de material inèdit, aquest àlbum inclou només cinc cançons noves: "Slut!", "Say don't go", "Now that we don't talk", Suburban legends" i "Is it over now?"


La fidelitat dels "swifties"

Sens dubte, les cançons que més rebombori han causat han estat "Slut" i "Is it over now?" La primera ha obert tot un debat entre els fans que busca esbrinar a qui està dedicada, mentre que a la segona explica un incident amb el cantant Harry Styles, amb qui fa anys Swift va tenir una breu relació.

Segons la crítica, Swift ha sabut mantenir l'essència del seu millor àlbum, de fa deu anys, i la diferència és pràcticament indistingible, malgrat haver-hi inclòs cinc cançons noves.

Des que Swift va començar a gravar de nou els seus sis primers àlbums després de la disputa amb la discogràfica, els temes que publica --ja siguin actualitzacions, col·laboracions o cançons inèdites-- fan embogir els seus seguidors i són objecte de tota mena d'anàlisis i de mems a les xarxes socials.  

Com ja va passar amb les anteriors "Taylor's versions", els "swifites" s'han bolcat a reproduir les cançons de la nova versió per desbancar a Spotify la de 2014, de la qual Taylor Swift no té els drets.

Tot plegat, el mateix dia que la revista Bloomberg ha fet pública la fortuna de la cantant més escoltada del món. Segons els seus càlculs, sumant tot el seu capital, diversificat en luxes, propietats, empreses i projectes, ja és milmilionària

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut