Les dones transgènere denuncien que tenen un 85% d'atur per discriminació laboral

El col·lectiu es mobilitza a Barcelona amb motiu de l'1 de maig per demanar que les empreses siguin sensibles als alts índexs d'atur

Actualitzat

El col·lectiu de dones transgènere de Barcelona ha engegat una campanya per denunciar la discriminació laboral que pateixen quan busquen un lloc de treball qualificat o d'atenció al públic.

Amb motiu del Primer de Maig, que se celebra aquest dimarts, el col·lectiu ha repartit postals, que elles mateixes han fet amb fotografies de dones transgènere i cites com "Qualifica'm i jutja'm per la meva feina, no per una etiqueta", entre comerços, locals de restauració i altres establiments.

Les dones transgènere defensen que són persones formades, algunes amb estudis universitaris, que veuen com se les descarta per a feines a causa del seu físic o per la discordança dels noms amb el DNI.

 

 

De fet, segons un estudi d'UGT pateixen índexs d'atur del 85%.

L'ONG Metges del Món ha donat suport a la campanya després de fer un treball de diagnòstic de la situació que viu aquest col·lectiu a partir de l'experiència de 33 dones transsexuals.

Segons l'informe realitzat per l'ONG, totes les dones transgènere expressen "l'actitud poc receptiva" de les empreses a l'hora de contractar-les i les possibilitats d'obtenir "oportunitats d'inserció laboral" és proporcional al fet que no s'apreciï físicament que són transsexuals.

Un altre punt de l'estudi indica que la precarietat laboral "obliga sovint" el col·lectiu a exercir la prostitució.

La campanya de visibilització és també una eina per reclamar l'atenció de l'administració pública, de qui esperen que implementi polítiques com els avantatges fiscals per a la seva contractació.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut