Les farmàcies busquen mascaretes de mida infantil (Pexels/Janko Ferlic)

Les farmàcies busquen mascaretes per a nens i nenes que s'adaptin al preu fixat

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic recomana buscar una mascareta que s'adapti bé a la mida dels nens i nenes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els desconfinament dels nens planteja algunes incerteses. Per exemple, si hi haurà prou mascaretes perquè se les posin.

Els farmacèutics encara no han rebut cap instrucció de Salut i asseguren que el preu que ara mateix els donen els proveïdors fa impossible vendre-les a 0,96 cèntims, el preu màxim que vol fixar el govern espanyol.  

Des que aquest dimarts es va confirmar que a partir de diumenge els nens podran sortir al carrer, els farmacèutics busquen al mercat mascaretes infantils, però hi ha molta incertesa i la majoria prefereix esperar a prendre una decisió per no equivocar-se.

Aquest dimecres s'han fet moltes trucades a proveïdors i distribuïdors. Els diuen que tenen mascaretes per a nens però a 1,30 o 1,40 euros, de manera que, si les compren i després només les poden vendre a 96 cèntims, no només no guanyen diners, sinó que en perden.

Antoni Torra, president de la Federació d'Associacions de Farmàcies, confia que en les pròximes hores algú posi ordre, però, ara mateix, ell i els seus associats tenen un dilema.

"Qùe fas? Compres les mascateres al preu que toca amb el risc que la gent et munti un pollastre cada vegada que vingui algú i et digui: 'No, no, no, això està a 0,96 i em vols cobrar més d'un euro'. Ja està, ja la tenim liada. I si no les compres llavors et diran: 'Com pot ser que no tinguis mascaretes?'"

Als distribuïdors com Fedefarma els passa si fa no fa el mateix, com explica Vicenç Calduch, el seu president.

"Compte amb la regulació perquè pot provocar més desabastiment. I ara estem en situació d'incertesa. Si a mi les úniques mascaretes que m'ofereixen estan per sobre d'aquest preu, no tindré mascaretes. Si els proveïdors fan un oferta per sota d'aquest preu, aniré de cap a comprar-les."

Enmig d'aquest panorama hi ha iniciatives que intenten compensar possibles desabastiments de mascaretes, com ara la de l'Ajuntament de Pineda de Mar, que té 150 voluntaris confeccionant-ne per als nens i nenes del poble.

Sílvia Biosca, la primera tinenta d'alcaldia, diu que entre dijous o divendres començaran a repartir-les.

"Es repartiran a domicili, a totes les famílies que tenen nens i es repartiran dues mascaretes de roba a cada infant de 3 a 14 anys. El teixit és de roba amb la idea que les famílies les puguin rentar."

 

Explicar als nens com fer servir la mascareta

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, assegura que cal trobar una mascareta que s'adapti bé a la mida dels nens i nenes, ara que sortiran de casa. A més, demana als pares que expliquin bé als seus fills com s'han de fer servir.

Són declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Cal explicar-los bé, amb la realitat adaptada al seu llenguatge, per què poden fer algunes coses i no en poden fer d'altres, i per què han de sortir amb una mascareta i no se la poden treure ni jugar amb ella".


Trilla ha afegit que a poc a poc s'anirà veient com va i que confia "molt en el seny de les famílies", i ha insistit que cal procedir de manera "estricta i curosa".

 

"La regla bàsica és anar amb un adult que convisqui amb ells", perquè "no toca", ha avisat, posar en contacte l'infant amb els avis. També ha recordat que "si es troba amb un amic pel carrer, s'han de mantenir les distàncies i, quan arribin a casa, rentar-se les mans".

També ha considerat que el primer anunci sobre les sortides dels nens "no tenia sentit", i que el millor és que passegin per espais oberts i a la màxima distància de la resta de persones.

"Els nens necessiten airejar-se, com tothom", ha dit.

 

 

Recupera l'entrevista al doctor Antoni Trilla:

 

 

Pel que fa al repartiment de mascaretes per a adults que s'està fent des de dilluns a les farmàcies, ja se n'han donat 700.000 del milió i mig que hi ha.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut