Les farmàcies catalanes denuncien Glovo per venda il·legal de medicaments

L'empresa de repartiment a domicili diu que només posa en contacte usuaris, farmàcies i repartidors autònoms
Actualitzat
TEMA:
Salut

La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha presentat una denúncia davant el Departament de Salut de la Generalitat contra l'empresa de repartiment a domicili Glovo, perquè a través de la seva aplicació compra, recull i lliura medicaments.

La patronal que agrupa els farmacèutics catalans considera que Glovo fa venda il·legal de medicaments i recorda que l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) va dictar l'1 de juny de 2018 una resolució en la qual va ordenar a Glovo retirar el servei de farmàcia de la seva aplicació per a mòbils.

L'empresa Glovo ha replicat a la federació que no ven ni fa publicitat de medicaments, sinó que es limita a posar en contacte comprador i venedor a través de la seva aplicació.

 



Glovo va recórrer el 25 de juny la resolució de l'agència estatal. Un mes més tard, el seu recurs va ser desestimat.

També el febrer del 2018, la Confederació Empresarial d'Oficines de Farmàcia d'Andalusia va iniciar accions legals contra Glovo, mentre que a Madrid la patronal Adefarma va presentar, a principis de juliol, un escrit on qüestionava la legalitat de l'activitat d'aquesta empresa.

Infringeix la normativa

Segons la denúncia de la FEFAC, la pràctica que desenvolupa Glovo infringeix la normativa sobre dispensació a distància de medicaments prevista amb caràcter general en el reial decret legislatiu 1/2015 i el reial decret 870/2013, que prohibeix la venda a distància al públic, a través de llocs web, de medicaments d'ús humà no subjectes a prescripció mèdica.

 

 

Recorden que la venda de medicaments, va acompanyada dels consells del farmacèutic sobre el seu ús.

Glovo, per la seva banda, afirma que el farmacèutic sap que l'usuari final ha delegat en un tercer la recollida i que és ell qui decideix si dispensa o no el medicament
           
Segons Glovo els repartidors simplement actuen com a "mandataris verbals" dels usuaris que sol·liciten medicaments no subjectes a prescripció mèdica.

Per tant, afegeix la firma, les compres es fan amb consell farmacèutic i sempre de forma presencial a les farmàcies.

 

 

La plataforma digital assegura que ha desenvolupat mecanismes per facilitar al farmacèutic el contacte directe amb l'usuari a través del repartidor per "reforçar i potenciar el consell del farmacèutic, via un contacte fluid i directe".

A més, afirma que el farmacèutic és plenament conscient que l'usuari final ha delegat en un tercer la recollida del medicament i que, per tant, "són els farmacèutics i les oficines de farmàcia els únics responsables i els que decideixen si dispensar o no el producte farmacèutic".

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut