L'exèrcit israelià ha intensificat l'ofensiva terrestre a Gaza

Les forces terrestres de l'exèrcit israelià arriben als afores de la ciutat de Gaza

Els soldats israelians han controlat el territori que hi ha des de la frontera est de la Franja fins a la carretera de Salahedín, però després han reculat
Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

L'ofensiva terrestre d'Israel a la Franja de Gaza segueix. Aquest dilluns al matí, les forces terrestres de l'exèrcit israelià han avançat en la invasió en territori palestí i els tancs haurien arribat als afores de Ciutat de Gaza, capital de la Franja. Segons diversos testimonis, els tancs, al cap d'unes hores, han reculat.

Segons ha pogut comprovar l'agència de notícies EFE, l'exèrcit israelià ha avançat des de l'est de la Franja en direcció al seu interior i els tancs han arribat a la carretera de Salahedín, l'artèria principal de Gaza que travessa la Franja de nord a sud, i han disparat.

De fet, un vídeo penjat a les xarxes socials mostra com els tancs han disparat un obús contra un cotxe civil que volia retrocedir en veure les tropes en aquesta carretera. Les imatges són d'especial duresa.

D'aquesta manera, els soldats israelians han controlat el territori que hi ha des de la frontera est de l'enclavament fins a aquesta carretera, a l'altura de la ciutat de Gaza.

L'exèrcit expedicionari s'ha situat en aquesta posició, almenys durant unes hores el dia 24 de l'esclat de violència més letal entre Hamas i Israel. Tancs, transports blindats de tropes i els no menys temibles buldòzers per obrir-los pas davant qualsevol obstacle, militar o civil.

La cobertura aèria la garanteixen desenes de caces F-16 de fabricació nord-americana.

Tot i això, el portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari, ha evitat donar detalls de l'ofensiva en roda de premsa i ha dit que estan fent "progressos graduals". "L'activitat ofensiva s'intensificarà segons etapes de lguerra i els seus objectius", ha declarat.

Els bombardejos d'aquest diumenge sobre la Ciutat de Gaza van arribar fins a 50 metres de l'Hospital Al-Quds, l'hospital més gran de la ciutat, i van afectar-ne una part, segons denuncia la Mitja Lluna Roja. Aquest dilluns, la Mitja Lluna Roja ha denunciat que els bombardejos segueixen a la zona.

Desenes de combatents de Hamas morts

L'exèrcit israelià assegura haver matat, literalment, desenes de combatents de Hamas, entre ells, quatre caps. També assegura que ha atacat 600 objectius a Gaza les últimes 24 hores, incloent-hi magatzems d'armes, dotzenes de llançadores de míssils antitanc i caus del grup islamista palestí Hamas, que controla la Franja.

Des que el 7 d'octubre Hamas va atacar Israel, a la banda israeliana hi ha hagut més de 1.400 morts, 5.400 ferits i 239 ostatges que han estat portats a Gaza.

L'atac de Hamas va desencadenar bombardejos contra Gaza i Israel i des de divendres que ha ampliat les operacions terrestres. Això ha deixat més de 8.000 morts i més de 20.000 ferits a la banda palestina.

El Tribunal Penal Internacional ja ha decidit afegir a les investigacions per crims de guerra de Hamas, l'ofensiva militar israeliana, que ha multiplicat gairebé per 6 els 1.400 morts inicials.


Un vídeo amb tres ostatges de Hamas

Mentrestant, Hamas ha publicat un vídeo aquest dilluns en què tres dones són presentades com a ostatges. Es tracta d'un vídeo de 76 segons on es veuen tres dones assegudes en cadires de plàstic. Una d'elles demana el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, un intercanvi de presoners amb Hamas per poder ser alliberada.

Els mitjans israelians han rebutjat de publicar el vídeo, ja que asseguren que el que diuen les ostatges ha estat dictat per Hamas.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut