Les històries de la setmana: batxillerats poc coneguts i els consells per fer la renda

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Dues fórmules de batxillerat

Sabies que hi ha un batxillerat internacional i un altre de francès? El segon és el batxibac, una opció que permet treure's la doble titulació, l'espanyola i la francesa. Fa 14 anys que funciona i ha anat creixent.

L'altra modalitat, la del batxillerat internacional, és més minoritària i es fa en menys centres. També ofereix una doble titulació, enfocada en aquest cas en la indagació i el pensament crític, i no tant en la memorització de conceptes.

Com he de fer la renda?

Arriba l'abril i toca revisar tot el que hem fet fiscalment el 2023. El dia 3 va començar la campanya de la declaració i hem recollit les novetats, deduccions i tot el que cal tenir en compte per fer la renda:

La denúncia de l'abús

L'Alba, la Cèlia i la Gemma han alçat la veu per denunciar el fisioterapeuta de Sant Pol de Mar condemnat per abusos sexuals. Ens han explicat com ho van viure i per què és tan complicat denunciar:

Buscant avantpassats republicans catalans

La llei de memòria democràtica permet obtenir la nacionalitat espanyola als descendents directes d'exiliats de la Guerra Civil. És l'anomenada llei de nets, que permet acreditar ascendència espanyola en més supòsits. Però hi ha una data límit: tenen temps fins a l'octubre d'aquest any per fer la regularització. Per això s'han disparat les peticions de documentació a l'Arxiu Diocesà de Barcelona:

Vols canviar d'empresa?

De cada cinc persones que busquen feina, n'hi ha una que ja en té però vol canviar d'aires. Per què passa?

Un tractament més humanitzat

Tenir salut no és només no estar malalt. Vol dir més coses, i això és que s'han proposat provar els equips d'atenció primària de la Catalunya Central. Han participat en un estudi que té en compte les condicions de vida dels pacients a l'hora de tractar-los i han trobat 17 condicionants fàcils d'identificar i incloure digitalment a les històries: de les dificultats econòmiques a la solitud no volguda.

 

Anar al contingut