Les històries de la setmana: de capellans casats a una imatge insòlita d'una tribu aïllada

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Actualitzat

Capellà casat, un tabú a l'Església

A l'Església catòlica el celibat no és un dogma, és un reglament, però fa tants anys que està instaurat que se'ns fa impensable que hi hagi capellans casats. Doncs n'hi ha i són milers. És un argument més en un debat que es va obrint pas a poc a poc: s'han de poder casar els sacerdots?

Què s'amaga sota la Lluna?

Sabem que la Lluna no està feta de formatge, ni hi viuen conills, com diuen algunes tradicions. Des d'aquesta setmana hem certificat que el satèl·lit està ple de túnels. Era un debat que els científics tenien des de feia temps. Aquestes construccions naturals, a més, podrien tenir utilitat per als astronautes.

Una tribu aïllada

Els  mashco piro viuen a la reserva Madre de Dios del Perú. Són una tribu aïllada que s'ha vist poques vegades. Ara s'han captat unes imatges inèdites d'aquesta població, però per un motiu preocupant: el seu territori està amenaçat per una explotació de fusta.

Un voltor al parabrisa del cotxe

Un voltor pot arribar a pesar 12 quilos i té una envergadura d'ala a ala de més de dos metres. Ja us podeu imaginar la impressió i el mal que pot fer si impacta amb un cotxe en marxa. És el que ha passat fa pocs dies a Saragossa.

L'espai de WhatsApp

T'ha passat mai que WhatsApp et diu que ha de fer la còpia de seguretat i que no té prou espai? Si la resposta és afirmativa, probablement et deu haver passat més d'un cop. Què es pot fer? Pagar per més espai és una opció, però hi ha maneres de reduir el pes de la còpia de seguretat. T'expliquem com.

 

Anar al contingut