Les històries de la setmana: de les seqüeles d'OnlyFans al secret més cobejat de Google

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Actualitzat

OnlyFans deixa seqüeles psicològiques

Es presenta com una plataforma on dones creen lliurement contingut sexual. La realitat, però, és una altra. OnlyFans és també un lloc que blanqueja la pornografia i porta a l'explotació sexual, segons els experts. I que deixa seqüeles psicològiques. Hem parlat amb algunes víctimes que expliquen com han viscut el seu pas per la web.

Una illa en risc de desaparèixer

L'alerta per l'augment del nivell del mar per la crisi climàtica comença a ser una realitat palpable. A Panamà han evacuat tota una illa per la pujada de les aigües. És Gardi Sugdub, la primera que ha passat per aquest procés traumàtic. Forma part de l'arxipèlag de San Blas, on hi ha unes 365 illes habitades de les mateixes característiques.

Com és viure 1.000 dies a l'espai

Aquesta setmana hem conegut la història d'Oleg Kononenko, el primer astronauta que passa 1.000 dies a l'espai. És com si gairebé 3 dels 59 anys que té els hagués passat en òrbita. I no és l'únic rècord que té. Quan torni a la Terra --s'estarà a l'estació espacial uns 100 dies més-- la seva proesa permetrà als científics saber més sobre els efectes fisiològics que té viure a l'espai en l'organisme.

El secret més ben guardat de Google

Com funciona el cercador de Google? L'eina és la gallina dels ous d'or de la companya i la manera com ordena els resultats ha estat sempre una fórmula protegida i amagada. Ara, però, una gran filtració de documents permet acostar-se al funcionament del motor de cerca més utilitzat al món.

Què se n'ha fet de l'Aigua del Carme

Als usuaris més grans els sonarà. Es venia com un remei per a tot ben fàcil de trobar: l'Aigua del Carme. Era un producte fet a base d'herbes i alcohol. Tenia 55 graus. Aquest elixir es fabricava a Tarragona, a tocar del convent dels carmelites descalços, i ara la ciutat en reivindica l'origen.

Tres nens i una troballa històrica

Amb prou feines tenen edat per veure la saga de pel·lícules de "Jurassic Park", però han fet un descobriment que pot ajudar a entendre millor el Tiranosaure Rex. Són tres nens que van topar amb un fòssil a Dakota del Nord. Resulta que és un exemple juvenil de T-Rex, que pot revelar per què el dinosaure més famós rep el sobrenom de Rei.

 

Anar al contingut