Les històries de la setmana: de l'oxigen amagat a l'oceà a la retrobada de la gossa Lua

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Actualitzat

Perduda quatre anys, ara torna a casa

Si no fos perquè en tenim testimonis, ningú s'ho creuria. L'Ángel i la Nuria ens explicaven com van retrobar la Lua, una gossa eurasier que van perdre fa quatre anys a Andorra. Ha aparegut a Perpinyà, bé de salut. Ha estat una trobada miraculosa.

Una font d'oxigen a l'oceà

Al Pacífic, a milers de metres de profunditat, hi ha un tresor: oxigen amagat en un escampall de nòduls polimetàl·lics que acumulen níquel, cobalt, coure o manganès. Aquest descobriment pot obligar a revisar l'origen de la vida aeròbica.

La conversa dels ximpanzés

Els ximpanzés comparteixen un 98% de l'ADN amb els humans. En el seu comportament ens hi podem veure reflectits sovint. Ara també en el llenguatge. Uns investigadors escocesos han descobert que aquest primat conversa com nosaltres. T'expliquem les característiques del llenguatge dels ximpanzés:

Dorms amb els cabells molls? 

És estiu, fa calor i una bona manera de refrescar-se és una dutxa freda abans d'anar a dormir. Només hi ha una pega: no és bo anar a dormir amb els cabells molls. Aquest són els mites i els inconvenients d'anar al llit amb els cabells humits:

 

Anar al contingut