Les històries de la setmana: el gas radó, un tanc nazi al Pertús i una operació inèdita
Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir
En plena setmana de sorteig de meses electorals, aquestes són les notícies que més interès han despertat.
El perill invisible que ve del subsol
Aquesta setmana hem descobert una amenaça que soterrada: el gas radó, que si queda contingut en espais tancats, pot ser cancerigen. No cal ser alarmistes, però hi ha zones del país que tenen més risc. Aquí es pot consultar el mapa. I també us hem explicat com saber si en tenim a casa i què cal fer per evitar-ne la radiació:
Dos misteris històrics
Què hi fa un tanc nazi al Pertús? Té una explicació, però és un episodi poc conegut de la Segona Guerra Mundial. Part dels Panzers servien de torretes en punts fronterers.
I un altre misteri més recent. Fa 28 anys, l'equip de la pel·lícula "Titanic" va intoxicar-se amb pols d'àngel, una droga que algú desconegut va posar a la sopa.
Una agulla de dentista clavada al cervell
Una altra de les històries sorprenents d'aquesta setmana ha estat l'operació inèdita a l'Hospital Sant Joan de Déu. Han salvat una nena que hi va anar amb una agulla de dentista al cervell.
José Luis, 18 anys al carrer
"Tancar la porta i poder tancar els ulls a la nit", així explica el José Luis la diferència entre viure al carrer i tenir un sostre. Ha passat 18 anys sense llar i ara viu en uns baixos del barri de la Torrassa, a l'Hospitalet de Llobregat, gràcies a la Fundació Arrels.
Les piscines i el lloguer
La sequera i els problemes de l'habitatge són dos temes que impacten la vida quotidiana. Aquesta setmana hem sabut quines piscines es podran reomplir a l'estiu. La clau és que funcionin com a refugi climàtic, siguin públiques o privades.
I pel que fa al lloguer, ja hi ha el doble de municipis on s'haurà de regular perquè es consideren zones tensionades (es pot consultar el mapa dels 271 pobles i ciutats afectades).
Us hem explicat també com es pot demanar l'ajuda al lloguer per a persones a partir de 36 anys.
Però una de les notícies que més ha cridat l'atenció és l'odissea que ha de fer una professora d'Eivissa per anar a treballar perquè no es pot permetre viure a l'illa.