Les històries de la setmana: felicitat, llarga vida i feina
Felicitat, llarga vida i feina. Sembla un desig, però és el trio d'històries que han captat l'atenció aquesta setmana.
Joves i felicitat
Al març, l'ONU acostuma a publicar el llistat de països més feliços del món. Els europeus han caigut en el rànquing i l'explicació pot trobar-se en els joves. Al contrari del que pugui semblar, hi ha menys optimisme i són més infeliços. Us expliquem per què alguns països són més feliços que d'altres:
T'has plantejat mai passar dels 100 anys?
Vivim en un país on cada cop hi ha més centenaris. Creus que hi arribaràs? Hem parlat amb l'Agustí i l'Antònia, que en tenen més de 100, i ens han explicat els seus secrets:
On trobar feina?
La formació professional es reivindica amb unes xifres d'inserció laboral que creix any rere any. A més, augmenten els contractes indefinits.
Aquests són els estudis amb més sortida:
Va d'animals
Aquesta setmana també hem tingut una bona notícia i una altra de dolenta amb dos protagonistes. Un que torna i l'altre que arriba.
El gat fer és l'únic felí salvatge de Catalunya i el depredador més desconegut. Ara ha tornat al Montseny. És difícil que en trobeu cap, però, si hi aneu, tingueu un consell molt present: "No s'hi val a molestar-lo."
En canvi, la que probablement ens pot acabar molestant és la formiga boja. Darrere d'aquest nom tan cridaner s'amaga una de les espècies exòtiques invasores més nocives del món. Ha arribat a Barcelona i es pot acabar convertint en un bon maldecap:
De propina, us expliquem els riscos de la processionària per a les mascotes i què has de fer si tens un gos curiós que no pot evitar acostar-s'hi.
Quins festius tindrem el 2025?
Som al 2024 i queden nou mesos per al 2025, però ja sabem el calendari laboral que tindrem l'any vinent. I, com sempre, és una de les notícies més consultades de l'any. Hi ha tres possibles ponts i fins a onze festius cauen entre setmana... sense comptar les festes locals: