Les històries de la setmana: la casa del diable i alarmes que no sonen

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir
Actualitzat

Víctimes d'abusos

Una de les històries que més han colpit aquesta setmana és la dels abusos als Jesuïtes. Es calcula que 400 menors en van ser víctimes i, gràcies al documental  "La fugida", coproduït per 3Cat, ara la companyia ha admès que van encobrir un depredador sexual durant dècades, el pare Tó. L'Alessandra Martín ha explicat com va ser la seva experiència.

Una casa "consagrada" al diable

Què hi fa una casa plena de dimonis al bell mig de Barcelona? Una restauració recent va descobrir fins a quatre pintures que evoquen el diable en una façana del barri de Gràcia de Barcelona. Diu la llegenda que el propietari volia agrair una intervenció diabòlica.

Expulsats per un burofax

I d'una façana infernal a un dels mals del nostre temps: la crisi de l'habitatge. També a Barcelona hi ha tot un edifici que ha estat desallotjat amb un burofax. Només hi queda una dona, la Vicenta. Té 101 anys i va néixer en aquest edifici.

Criada en un bosc i apartada de la societat

"Nens salvatges", així s'anomenen els menors que s'han criat apartats de la societat. A Màlaga han trobat una adolescent suïssa que el seu pare havia criat en un bosc. Té disset anys i dues germanes, que també vivien al bosc.

Una alarma que no desperta

Has tingut mai la sensació que no t'has llevat perquè no t'ha sonat l'alarma? Si tens un iPhone, és possible que no t'estiguis tornant boig. Apple ha reconegut que hi ha alarmes que estan fallant i que no desperten a l'hora que toca.

Una última voluntat

I, per acabar, l'última voluntat dels germans Farrero. Volien que es fessin deu pisos per a gent gran a Rialp i van donar tota la seva herència en vida a l'Ajuntament. Després de deu anys d'obres, ja és una realitat.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut