Les històries de la setmana: una estudiant brillant, una casa de premi i l'odissea d'un gos

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Què és la sisifèmia?

Has sentit mai que no podies més a la feina? Hi ha un terme que podria designar el que et passa. Se'n diu sisifèmia i és l'avantsala del burnout. Et donem les claus per identificar els signes d'alarma i poder detectar-la a temps. També com es pot combatre per part del treballador i de l'empresa.

Una estudiant brillant amb sordceguesa

Es diu Júlia té 18 anys i té sordceguesa. La seva és una història d'esforç. Ella mateixa ho reconeix: "Soc una lluitadora, vaig superant els obstacles". Però també és la història d'una estudiant brillant. Acaba de treure un 10 al treball de recerca de Batxillerat.

Una casa premiada

Què té la Casa 1736 de Barcelona que ha enamorat els Premis FAD? Acaba de guanyar aquest important guardó d'arquitectura desafiant les convencions de l'arquitectura domèstica. És obra del despatx sabadellenc HArquitectes.

L'odissea d'un gos

La fidelitat dels gossos és proverbial. I en Blue n'és un bon exemple. Tant que potser li acaben fent una pel·lícula. Aquest gosset d'Oregon va salvar el seu amo que havia caigut amb per un barranc amb la seva furgoneta. El llebrer va recórrer més de sis quilòmetres amb una bona ferida per poder trobar ajuda. La història té un final feliç.

Què s'ha de fer la muntanya de Tor

Tor és una història en si mateix. O dues o tres, si tenim en compte els documentals, llibres, pòdcast i sèries que se n'han fet. L'última entrega es pot viure al 3cat. L'èxit dels capítols ha tornat a portar molts curiosos al poble i els propietaris de la muntanya --que és de titularitat privada-- es debaten sobre si tancar-la o no als visitants.

La velocitat dels autobusos

Sabies que els autobusos de Barcelona són els més lents d'Europa? Hem elaborat un rànquing en què es pot veure quines ciutats són capdavanteres i també quines línies són més lentes i quines més ràpides.

 

Anar al contingut