Les imatges d'una onada d'incendis que travessa la Península de punta a punta
- TEMA:
- Incendis
Desenes d'incendis forestals continuen actius a la península Ibèrica. Aquesta matinada un nou incendi a la zona de la gorja de Los Infiernos, a Extremadura, una reserva natural de gran valor ecològic i molt freqüentada pel turisme. En aquest incendi a la vall del Jerte hi treballen 22 unitats dels bombers, 10 dels quals, mitjans aeris. És l'incendi que més preocupa a hores d'ara a la zona.
Segons el director general de Política Forestal de la Junta d'Extremadura,Pedro Muñoz, el foc ha estat "clarament intencionat" amb dos focus.
Amb el suport de mitjans aeris, els bombers intenten evitar que el foc s'estengui muntanya amunt cap al límit de la província d'Àvila.
En aquests moments ja són cinc els incendis actius a Extremadura.
El foc ja ha arrasat més de 20.000 hectàrees en altres paratges d'alt valor natural com el parc natural del Monfragüe, a Extremadura, la serra de Mijas, a la costa de Màlaga, la comarca de Las Hurdes a Càceres o la serra d'O Courel a Lugo.
Són focs que ja fa dies que cremen i que han deixat imatges colpidores de la feina sense descans dels equips d'extinció i de la desesperació de veïns i turistes de les zones més properes als focs. Hi ha milers d'evacuats:
A la serra de Mijas, a Màlaga, davant la Costa del Sol, més de 400 efectius i una vintena de mitjans aeris intenten controlar l'incendi que va començar divendres al migdia i es va estendre amb rapidesa cap al nord. Ja ha cremat 2.000 hectàrees.
En una zona amb moltes urbanitzacions disperses, pròxima a la Costa del Sol, continuen desallotjats els veïns de més de 650 habitatges.
A cavall de les comunitats d'Extremadura i Castella i Lleó continua cremant l'incendi que afecta la comarca de Las Hurdes, a Càceres, i el sud de la província de Salamanca.
També a Extremadura, a Monfragüe, el foc ja ha cremat 3.000 hectàrees de la Reserva de la Biosfera i els bombers treballen per protegir el nucli del parc nacional de Monfragüe, on ja han entrat les flames.
A Galícia, amb temperatures que superen els 40 graus i tempestes de llamps, ja han cremat més de 4.300 hectàrees. Dotze incendis encara afecten diverses zones de l'est.
El més greu és el de la serra d'O Courel, a la província de Lugo, amb més de 2.500 hectàrees cremades i on el foc, que manté diversos fronts actius, posa en perill diverses poblacions.
A Portugal, en una semana hi ha hagut més de 1.100 incendis, en el pitjor any des del 2017. Ja han cremat més de 38.000 hectàrees. Hi ha un miler de persones desallotjades de casa seva. Es mantenen actius 7 incendis. En un dels més greus al nord de Chaves, gairebé a la frontera amb Ourense, s'han cremat una desena d'habitatges. En conjunt el nombre de focs actius ha disminuit respecte de divendres.
- ARXIVAT A:
- Incendis Bombers Onada de calor