Protesta del personal d'infermeria a l'Hospital Vall d'Hebron
El personal d'infermeria ha fet diverses protestes durant la pandèmia, com aquesta a l'Hospital Vall d'Hebron (Reuters / Nacho Doce)

Les infermeres demanen a Torra la dimissió de Vergés per la gestió durant la pandèmia

El sindicat Infermeres de Catalunya envia una carta al president en què considera "inadmissible" la gestió sanitària

Actualitzat

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés. En la missiva, el sindicat explica que és "inadmissible" la gestió sanitària feta durant la pandèmia i acusa la consellera de "no deixar-se assessorar pels professionals que coneixen la salut pública catalana i la realitat viscuda prèviament".

El sindicat també demana la dimissió de la secretària general de Salut, Laura Pelay, i exigeix que la conselleria estigui "dirigida per personal sanitari que conegui la realitat del nostre sistema de salut".

 

La presidenta del sindicat, Jessica Morillas, lamenta que s'han adreçat per carta a Vergés en diverses ocasions i no n'han obtingut resposta. En el text que han enviat al president destaquen algunes decisions com a "exemples de la mala gestió", com ara les contractacions "milionàries" a empreses privades per fer el rastreig, el "menyspreu" a l'atenció primària, la retribució "estratificada" per la feina anunciada durant la pandèmia i que deixa fora alguns professionals, i la manca d'EPIs.

"Creiem que les decisions preses per aquesta conselleria interfereixen en la qualitat de les cures i la bona atenció que la ciutadania es mereix per part de la sanitat publica d'aquest país. No podem permetre que es prenguin decisions que afecten tan directament a les persones des de despatxos i sense conèixer la realitat de la nostra sanitat."

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat també la dimissió de la secretària general de Salut, Laura Pelay. El sindicat ha exigit que la conselleria de Salut estigui dirigida per personal sanitari que conegui la realitat del sistema de salut i "que no es posi sostre de vida a les infermeres" per què també puguin ocupar aquest càrrec.

Protesta del personal d'infermeria a l'Hospital Vall d'Hebron
El personal d'infermeria ha fet diverses protestes durant la pandèmia, com aquesta de l'Hospital Vall d'Hebron (Reuters/Nacho Doce)

Atenció primària i rastrejadors

Pel que fa la feina de les infermeres en l'atenció primària, precisament, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar ahir, dilluns, que "no és viable" reforçar ara com ara els CAPs amb més metges o infermeres, tal com demana la primària, ja que són col·lectius "on no hi ha atur". Argimon ho va argumentar després d'anunciar que els "gestors covid" s'estan incorporant als CAPs i que dels 500 anunciats, ja se n'han contractat més de 400.

Argimon, però, no va descartar la "possibilitat" d'incorporar altres perfils "molt concrets", que, ha dit, podrien ajudar a extreure les mostres nasofaríngies, una tasca que comporta molt de temps i que n'ocuparà més a mesura que es vagin incrementant les proves PCR.

Extracció de mostres per a la prova PCR en un CAP de Girona (ACN / Marina López)
Extracció de mostres per a la prova PCR en un CAP de Girona (ACN /Marina López)

 

 

Peticio Dimissio Consellera Salut Certificat by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
SalutQuim TorraAlba VergésCoronavirus
Anar al contingut