Les jugadores de rugbi del GEiEG pleguen en bloc i denuncien casos d'assetjament sexual

Protesten per la contractació d'un home denunciat per assetjament a diverses jugadores, però el club argumenta que la causa està arxivada
Redacció Actualitzat
TEMA:
Assetjament sexual

Les jugadores de l'equip sènior de rugbi del Grup Excursionista i Esportiu de Girona (GEiEG) han abandonat el club en bloc. Ho fan com mostra de rebuig a la decisió del club de contractar com a coordinador de la secció de rugbi un jugador de l'equip masculí "contra el qual s'han interposat denúncies per diverses presumptes actuacions de connotació sexual no consentides contra noies que han format i actualment formen part de l'equip sènior femení", segons expliquen en un comunicat.

Com a resposta, les jugadores han decidit desvincular-se "completament" de l'entitat i unir-se al Banyoles Rugbi Club. En el comunicat, compartit a través de les xarxes socials, expliquen que han mantingut diverses reunions amb el GEiEG per intentar arribar a un consens, però lamenten que l'entitat "no es vol posicionar en aquest afer". Les jugadores consideren que "no prendre partit en una situació com aquesta implica, de fet, posicionar-se".

El club argumenta que s'han arxivat les diligències

En el comunicat, les jugadores expliquen que el club ja havia intentat contractar aquesta persona anteriorment, però van aconseguir aturar-ho després d'expressar el seu desacord. Lamenten que aquesta vegada "l'entitat ha decidit tirar endavant amb el procés".

En aquest sentit, el club s'ha defensat de les acusacions en un comunicat, on exposa que ha incorporat el nou coordinador de la secció després que s'hagin arxivat les diligències contra ell:

Des del primer moment que l'entitat, a través de la direcció esportiva, va rebre notícies dels fets que s'exposen en el comunicat, el club va activar els protocols corresponents i va posar els fets en coneixement de l'Oficina d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra.

Un cop resolt el cas i, amb l'arxivament de les diligències, el club ha incorporat aquesta persona, que desenvolupa tasques administratives de la secció.

El director esportiu del GEiEG, Adrià Bertran, assegura que el club no ha mantingut cap relació contractual amb l'acusat mentre s'ha mantingut oberta la causa judicial, però que, un cop arxivada, l'han contractat per dur a terme tasques administratives vinculades a la secció. Afegeix que la voluntat del club sempre ha estat que l'equip seguís formant part de l'entitat: "Hem fet tot el que hem pogut perquè poguessin seguir jugant".

Segons han explicat fonts judicials a l'agència ACN, hi ha com a mínim una denúncia conjunta per delictes de caràcter sexual, és a dir, que agrupa diferents casos i situacions.
 

Les jugadores s'han sentit "jutjades i qüestionades"

Les ja exjugadores del GEiEG apunten que l'actitud del club "només contribueix a invisibilitzar el problema, protegir l'acusat i legitimar aquest tipus de conductes". També asseguren que s'han sentit "jutjades i qüestionades" i lamenten que "els valors que ha demostrat el GEiEG no representen, en cap cas, els del rugbi".

Per aquests motius, diuen, han pres "la decisió unànime de començar de nou en un altre club i sota un nou escut, amb totes les conseqüències que això comporta".

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut