Les màscares s'esgoten a les farmàcies catalanes pel coronavirus

Molts ciutadans d'origen xines en volen comprar per enviar-ne als seus familiars

Actualitzat

Algunes persones han comprat màscares a les farmàcies catalanes perquè troben que tota precaució és poca davant de l'amenaça llunyana del coronavirus, però la gran majoria són per enviar a la Xina.

Els ciutadans d'origen xinès volen fer-les arribar als seus familiars i ara mateix és un producte esgotat a la gran majoria de farmàcies i entre els distribuïdors, com ha confirmat Aina Surroca, membre de la Junta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona:

"Els distribuïdors i els fabricants no han donat l'abast. Ara estem patint un problema de subministrament que és puntual i esperem que en breu tornem a tenir estoc d'aquests productes."

 

Un cas extrem és el de la farmàcia Voltas de Lleida, que va rebre un encàrrec de 50.000 màscares. No el van poder servir, com explica Joaquim Gomà:

"Li vam dir que faríem tot el que estigués a les nostres mans per aconseguir-ne i, com que s'han acabat tots els estocs, vam arribar a trobar-ne 5.000."

 

La febre per les màscares també ha fet que en una altra farmàcia un client oferís 3.000 euros per quedar-se'n totes les existències.

La demanda també ha fet que els preus s'apugin deu vegades el que és habitual.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut