Les obres d'art sorgides de la Covid-19 omplen un museu virtual especialitzat en la crisi

Tres joves barcelonins estan recopilant la ingent producció artística del coronavirus per fer un arxiu de la situació actual
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La crisi del coronavirus i totes les seves conseqüències estan inspirant molts artistes arreu del món, que ho comencen a reflectir en les seves obres però també hi ha qui ha decidit divulgar i conservar totes aquestes creacions i impulsar una mena de museu virtual de la Covid-19.

El Covid Art Museum és una iniciativa de tres joves barcelonins que estan recopilant la ingent producció artística inspirada en l'actual crisi sanitària, com explica'Emma Clavo, impulsora d'aquest projecte.

"Ens vam preguntar que passarà amb totes aquestes obres que ens estan inspirant ara en la situació actual, a on aniran a parar?, i aleshores se'ns va acudir fer aquest museu que ens serveix d'arxiu per englobar totes aquestes expressions."

Calvo diu que aquestes obres són de temàtiques molt variades. Hi ha gent que s'ho pren de manera catastròfica i gent que ho enfoca més des del punt de vista d'amor, d'unió de trobar a faltar la gent que estimes.

Altres persones es fixen en coses molt quotidianes com parlar dels rotlles de paper de vàter o del teletreball.

 

 

Els rotlles, el teletreball i la nova obsessió farinera, també, inspiren la fotògrafa napolitana establerta a Barcelona Paola de Grenet, que ha fet servir la seva família de models per a un confinament en forma de peixera.

Explica que ha après que la llibertat és un estat mental i que es pot ser molt lliure dins de quatre parets, "és com si el confinament hagi expandit la meva vida, i no encongit".

 

 

Al museu també hi ha Javier Jaén, un dissenyador gràfic que, des de Barcelona, il·lustra la crisi actual per a grans publicacions internacionals. Per exemple, el New York Times, amb una sèrie d'estampes de les vides confinades a través de les finestres.

Jaén explica que va treure la inspiració de veure gent mirant per la finestra en ple confinament.

"Som tots una mica tafaners i d'aquí va néixer la idea de fer petits segells del que veiem cada dia

 

 

Darrerament, Jaén ha obert la finestra de casa seva per fer-hi projeccions del seu art reconeixent la feina dels sanitaris i altres serveis essencials, tot animant el seu veïnat. Una iniciativa que ha acabat recollint la revista Time.

Explica que ha sigut molt maco compartir aquest sentiment amb els veïns del bloc de davant i amb la resta.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Art
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut