Madrid

Les perruqueres, amb més risc de tenir fills amb malformacions congènites a causa dels tints

Les dones perruqueres tenen un risc més alt de patir diferents patologies relacionades amb la seva salut reproductiva, entre les quals tenir fills amb malformacions congènites, infertilitat o trastorns menstruals, segons un estudi fet públic pel Ministeri de Treball i Afers Socials.

Actualitzat
L'estudi "Dona i condicions de treball: riscos de l'embaràs en perruqueres", encarregat per l'Institut de la Dona al Departament de Salut Pública de la Universitat d'Alacant, relaciona aquest tipus de trastorns amb les exposicions d'aquest col·lectiu a productes químics com els tints.

Entre els productes químics utilitzats a les perruqueries se n'han trobat dotze de tòxics per a la reproducció, substàncies cancerígenes, alteradors hormonals i altres al·lergògens i irritants.

A més, l'estudi adverteix en les conclusions que les perruqueres utilitzen molts productes diferents amb diversos agents químics per a una mateixa finalitat, cosa que dificulta determinar els valors límit per a la seguretat d'aquestes treballadores. A aquesta circumstància s'hi afegeix que cap establiment dels visitats disposava de ventilació mecànica.

Altres perills

L'Institut de la Dona avisa que els químics no són els únics factors que influeixen de manera negativa sobre les professionals de la perruqueria. Així, les seves condicions laborals, "com suportar una càrrega de treball elevada, jornades superiors a les vuit hores i estar més de quatre hores dretes" també s'han relacionat amb els seus problemes reproductius.

El treball l'han dut a terme investigadors del Departament de Salut Pública de la Universitat d'Alacant durant dos anys, entre el 2004 i el 2006, i hi han participat 438 perruqueres menors de 50 anys que treballen en 248 establiments de senyores o mixtos de la ciutat d'Alacant.
Anar al contingut