Les persones de més de 70 anys es començaran a vacunar en dues setmanes, segons Salut
Vacunació a Sant Boi de Llobregat el 24 de març (ACN/Laura Fíguls)

Les persones de més de 70 anys es començaran a vacunar d'aquí 15 dies, segons Salut

La vacunació d'aquest col·lectiu es farà en el termini establert sempre que arribin les dosis previstes

RedaccióActualitzat

D'aquí 15 dies, totes les persones de més de 80 anys hauran rebut almenys la primera dosi de la vacuna a Catalunya.

Aquesta és la previsió que fan les autoritats sanitàries perquè, entre aquesta setmana i la que ve, s'espera rebre gairebé 300.000 dosis de Pfizer, la farmacèutica fins ara més fiable en les entregues.

Així ho ha assegurat a El Matí de Catalunya Ràdio la responsable de vacunació, Carmen Cabezas.

"Avui hem rebut 104.000 vacunes. La setmana que ve, 185.000, que ens ajudaran a tenir aquesta primera dosi de ja pràcticament la totalitat dels més grans de 80. El problema està en què fins ara hem rebut molt poques dosis. I sempre ha estat l'estratègia de dues dosis."

Després es podrà començar amb els més grans de 70, en paral·lel a l'administració de segones dosis.

La doctora Cabezas explica la diferència de percentatge de persones de més de 80 anys vacunades respecte a altres comunitats és perquè aquí també s'ha prioritzat protegir la gent amb un risc molt alt en cas de contagi, com trasplantats i malalts de càncer.

Aquestes persones es vacunen amb el fàrmac de Moderna, que, en altres punts de l'Estat, també s'ha destinat als més grans.

"Som l'única comunitat que tenim ja un percentatge de persones trasplantades que ja estan vacunades, més del 70%. També estem vacunant persones amb càncer, estem vacunant més cuidadors que altres comunitats", assegura Cabezas. "Tot això fa que sigui una estratègia que, malgrat que estigui marcada a nivell estatal i a nivell europeu, tingui petites diferències a nivell del territori".
 

Pel que fa al col·lectiu de 60 a 65 anys, vacunat amb AstraZeneca, tot i que aquesta setmana la farmacèutica no servirà les dosis a què s'havia compromès, els que ja tenen dia i hora sí que es podran vacunar.

Aquest dilluns s'ha obert l'agenda demanar cita per les persones que hagin rebut un missatge al mòbil. Aquest missatge, de moment, només arriba a la gent de 60 a 65 anys que té un risc alt o molt alt davant d'un possible contagi. Salut confia que a partir de la setmana que ve ja es pugui vacunar la resta del grup d'edat.
 

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut