Platges de Barcelona, plenes de gent a l'aigua i a la sorra malgrat la prohibició

Primer cap de setmana amb les platges reobertes per passejar-hi i fer-hi esport, però hi ha hagut gent que ha decidit banyar-se i prendre el sol
Actualitzat
TEMA:
Estat d'alarma

Aquest és el primer cap de setmana en què les platges de Barcelona estan reobertes perquè els ciutadans hi puguin passejar o fer-hi esport dins de la franja horària establerta.

Malgrat que l'Ajuntament de Barcelona ha alertat durant tota la setmana que calia evitar aglomeracions, desenes de persones ocupaven aquest matí la platja de la Barceloneta.

La platja de la Barceloneta plena de banyistes i de gent que pren el sol aquest matí

Malgrat les imatges, l'ajuntament assegura que l'ocupació més alta, d'un 7%, ha estat a la platja de la Barceloneta. A la resta de platges, segons el consistori, no s'ha superat el 3% d'ocupació de la sorra. Justifica aquestes imatges pel fet que "la ciutadania que fa ús d'aquest espai públic, tendeix a concentrar-se a primera línia de mar".

Alguns ciutadans no han respectat la prohibició de banyar-se o de prendre el sol a la sorra i la Guàrdia Urbana ha hagut d'intervenir per alertar d'aquestes pràctiques, que no estan permeses. Alguns dels banyistes s'ho prenien amb una certa incredulitat:

"Nosaltres havíem vingut a nedar però ara estàvem una mica a la sorra. La regla diu que no es pot prendre el sol, però molta gent ho fa. Com es diu, quan a la gent se li dona una mà, s'agafa tot el braç..."

La Guàrdia Urbana ha hagut d'acostar-se per fer marxar la gent de la sorra

Altres que passejaven apunten que potser demà s'animen a agafar la tovallola i estar a la platja:

"Veient-los te n'agafen ganes. Nosaltres venim de Gràcia simplement a passejar. Però potser demà m'agafo la tovallola. Però, bé, suposo que no es pot fer encara i ens hem de continuar contenint."


Els barcelonins recuperen el front litoral, Montjuïc i cinc vies sense cotxes

Persones practicant esport, parelles fent un passeig, adolescents voltant acompanyats del seu gos, pares amb nadons i cap cotxe.

La Via Laietana, tallada al trànsit de vehicles durant el cap de setmana (ACN/ Guillem Roset)

Aquesta és la realitat que s'ha viscut a primera hora del matí d'aquest dissabte a la Via Laietana i en altres vies de la ciutat. Des d'aquest dissabte a les 9 del matí fins a finals de juny, l'Ajuntament de Barcelona prohibeix el pas de vehicles els caps de setmana a 7 grans àmbits de la ciutat per destinar-los al passeig i la pràctica d'activitats de lleure.

La circulació de cotxes queda restringida del dissabte a les 9.00 fins al diumenge a les 21.00 i els festius, de 9.00 a 21.00, per crear "itineraris segurs" en espais de "gran afluència". La restricció de la mobilitat suposa que s'alliberin més de 501.756 metres quadrats.

Via Laietana tallada al trànsit de vehicles durant el cap de setmana v (ACN/ Guillem Roset)
ARXIVAT A:
Estat d'alarma Coronavirus Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut