Les protestes pel clima en museus arriben a Barcelona: taquen una vitrina del Museu Egipci
Una parella d'activistes del grup Futuro Vegetal ha tacat la vitrina d'una mòmia i una paret de l'edifici del museu, coincidint amb la celebració a Egipte de la COP27
Una parella d'activistes del grup Futuro Vegetal ha tacat la vitrina d'una mòmia del Museu Egipci de Barcelona i una de les parets de l'edifici, amb un líquid amb què volien simbolitzar petroli i sang, per protestar per la crisi climàtica. Ha passat aquest diumenge al migdia.
Just després, i com solen fer els activistes en protestes similars que s'han repetit a museus d'arreu d'Europa, s'han enganxat a les vitrines amb una pancarta on es llegia "+2,5 graus" i "Copca-Cola", amb un joc de paraules fent referència a la COP27 que se celebra a Egipte i que té l'empresa Coca-Cola entre els patrocinadors.
Aquest és el moment:
Futuro Vegetal se n'ha fet ressò a les xarxes socials, on denuncien: "mentre l'ONU preveu escenaris de 2,5 ºC, els nostres líders polítics s'asseuen per 27a vegada a la taula pagats per Coca-cola, una corporació ecocida".
? ÚLTIMA HORA ?
FuturoVegetal (@FuturoVegetal) November 13, 2022
Bañamos con "sangre y petróleo" vitrinas del museo Egipcio de Barcelona para alertar sobre la emergencia climática.
No aguantamos más que los Gobiernos laven su imagen en COPs para engañar a la población sin efectuar medidas reales. pic.twitter.com/32i6uxKiEf
El mateix col·lectiu va fer una acció similar el cap de setmana passat al Museu del Prado de Madrid. Dos joves es van enganxar al marc de dos quadres de Goya: "La maja nua" i "La maja vestida". Després, van escriure el missatge "+1,5 º" a la paret.
Les protestes climàtiques dins de museus europeus van començar fa unes setmanes quan dos ecologistes de Just Stop Oil van llançar sopa de tomàquet a "Els gira-sols" de Van Gogh, exposat a la National Gallery de Londres.
Uns dies després, feien una altra acció contra el quadre "El sembrador", també de Van Gogh, a Roma. I també va passar amb "La noia de la perla", de l'artista holandès Johannes Vermeer, exposada al museu Mauritshuis, a la Haia, als Països Baixos.
- ARXIVAT A:
- Crisi climàticaMuseus