Les reaccions a l'acord firmat pels independentistes centren el penúltim dia de campanya

Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

El cop d'efecte dels partits independentistes a tres dies per a les eleccions, amb el seu compromís per escrit que no pactaran la formació del govern amb el PSC, ha centrat el penúltim dia de campanya.

La iniciativa ha sorgit d'un grup anomenat Catalans per la Independència, format per exsocis de l'ANC. Laura Borràs, per Junts; Dolors Sabater, per la CUP-G; Àngels Chacón, pel PDeCAT, i Sergi Sabrià, per Esquerra --en nom del candidat Pere Aragonès-- han firmat un document en què deixen clar que no acordaran la formació del nou govern de la Generalitat amb els socialistes catalans, sigui quina sigui la correlació de forces. També ha firmat la formació extraparlamentària Primàries.

Salvador Illa ha qualificat aquest pacte com la voluntat de l'independentisme, ha dit, de perpetuar l'odi i la decadència, i ha ironitzat dient que l'han firmat els mateixos que no es van posar d'acord per triar un president.

Els comuns, per la seva banda, no se l'acaben de creure, i no són els únics. També el candidat del PP, Alejandro Fernández, creu que ERC ha firmat perquè baixen a les enquestes i que és "una comèdia". Ciutadans també pensa que aquest acord serà paper mullat si l'aritmètica electoral permet un nou tripartit d'esquerres, una coalició que, pels taronges, equival a una reactivació del procés d'independència.

D'altra banda, la CUP-G ha proposat avui reduir de 40 a 30 les hores de feina setmanals i que el salari mínim sigui de 1.239 euros. Ha estat en un acte amb representants sindicals a Ripollet, on els cupaires han exposat les seves propostes en matèria de drets laborals i economia productiva.

El PDeCAT ha demanat a Pere Aragonès que esculli amb qui vol pactar, si amb la CUP o amb la formació que lidera Àngels Chacón. Ho ha dit la candidata del partit en un acte on han presentat i signat un manifest amb compromisos per ajudar el sector del turisme.

 


I l'endemà de les crítiques que va rebre el candidat del PSC Salvador Illa perquè no es va voler fer el test d'antígens abans de debat de TV3, el Ministeri de Sanitat ha certificat aquesta tarda que l'exministre no està vacunat, en contra del que havien insinuat alguns adversaris. Mentrestant, la campanya electoral esgota ja els últims actes. 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut