L'autopista A-6 que comunica Madrid amb Galícia, aquest divendres a la tarda (EFE)

Les "restriccions informatives" a Madrid no eviten l'èxode del cap de setmana

Autopistes i trens s'han omplert aquest divendres a la tarda, i durant el cap de setmana els controls policials no podran barrar el pas als ciutadans
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Aquest divendres a la tarda s'han pogut veure embussos a les autopistes de sortida de Madrid, sobretot cap a València, Andalusia i Extremadura.

També una afluència de passatgers més gran de l'habitual als trens cap a València o Sevilla, tot això abans que entressin en funcionament les restriccions dictades pel govern espanyol.

Controls informatius

Cal veure, encara, quins efectes tindrà el dispositiu policial per fer complir les restriccions, tot i que els controls durant tot el cap de setmana només seran informatius.

És a dir, els agents policials, desplegats des de les 10 de la nit d'aquest divendres, quan han entrat en vigor les mesures, les expliquen als ciutadans, però no els poden barrar el pas.

Control policial a un accés a la M-30, aquest divendres a la nit a Madrid (EFE)

També està per veure si la gent que ja ha marxat i la que marxi durant el cap de setmana tornarà després, o es quedarà a fora dels municipis afectats per les mesures dictades pel govern espanyol.

En total, es calcula que als controls hi haurà uns 700 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a més de les policies locals dels municipis afectats.

El confinament perimetral ordenat pel Ministeri de Sanitat afecta un total de 4.700.000 persones de la Comunitat de Madrid, que inclou la capital i 9 municipis dels voltants.

Aquests municipis són Móstoles, Alcalá de Henares, Fuenlabrada, Leganés, Getafe, Alcorcón, Torrejón de Ardoz, Parla i Alcobendas.

 

El confinament consisteix en la prohibició d'entrar i sortir dels municipis afectats si no és per motius de feina o per anar a un centre escolar.

Les excepcions també contemplen, entre altres, els desplaçaments per anar a un centre sanitari, al banc, per tenir cura de gent gran o dependent i per tràmits administratius o judicials.

Pel que fa a la resta d'àmbits, es limiten les trobades socials a sis persones, i els locals comercials han de tancar com a molt tard a les 10 de la nit, a més de restriccions en actes religiosos.

A més, restaurants i bars podran acollir un aforament màxim del 50% a l'interior i del 60% a l'exterior, i han de tancar a les 11 de la nit.

El govern de la comunitat madrilenya, liderat per Isabel Díaz Ayuso, ha recorregut a l'Audiència Nacional aquestes restriccions.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut