Les restriccions per risc d'incendi es prorroguen a 275 municipis fins divendres

Ho ha anunciat el conseller d'Interior, que confirma que es mantenen les mateixes mesures que es van aprovar dijous passat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

Les restriccions vigents per la sequera i l'alt risc d'incendi en 275 municipis es prorroguen fins divendres a les 00.00 hores, tal com ha anunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Les limitacions afecten 20 comarques amb les mateixes condicions que les que es van decretar dijous passat.

El conseller, que ho ha anunciat durant la compareixença per informar de l'incendi al Bages, s'ha mostrat amoïnat per la situació, que ha qualificat de "molt delicada i complicada perquè segueix fent molta la calor".

"És veritat que hi pot haver una treva les pròximes 48 hores, però és una treva fictícia, en el sentit que tenim la calor i la sequedat acumulada, i alhora quan diem que baixaran les temperatures estan situant-se per sobre de la mitjana habitual per l'època."

En aquest cercador pots posar el nom d'un municipi per veure si està afectat o no per les restriccions.

Dijous es tornarà a avaluar la situació per decidir si s'allarguen les mesures per al cap de setmana.

 

 

Quines mesures es prorroguen

1) Accés tancat a 9 massissos: el Montgrí, el Cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, el Montsec d'Ares, el Montsec de Rúbies, la Baronia de Rialb, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac.sts municipis. Aquesta limitació no serà d'aplicació als residents ni a les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

 

2) Suspensió de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s'han de desplaçar a un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d'origen.

3) Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernoctació.

4) Suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que fa a la recollida de fruita (inclosos productes hortícoles), la sega de l'alfals i altres herbàcies que es cullen en verd i llaurar els camps de rostoll, que queden excloses d'aquesta restricció, i el conreu de l'arròs.

5) Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de les carreteres de Catalunya i els seus vorals, inclosa la sega de les cunetes, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

6) Limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.

La decisió s'ha pres després de la reunió de seguiment en el marc del Pla d'Emergències per Incendis Forestals (Infocat).

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut