Les UCI van arribar a tenir més de 1.500 malalts de Covid. (ACN/Althaia)

Les UCI es recuperen: més pacients ingressats per altres patologies que per Covid-19

Actualment hi ha 299 persones ingressades greus per Covid-19, unes xifres que no es veien des del 21 de març
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les unitats de cures intensives tornen a una relativa normalitat i comencen a recordar la situació que tenien abans de la pandèmia del coronavirus. Actualment hi ha 299 persones ingressades greus per Covid-19, unes xifres que no es veien des del 21 de març. En mig centenar de dies, les UCI han passat una situació crítica que ara es comença a relaxar.

El 6 d'abril hi va arribar a haver 1.529 persones ingressades a l'UCI per Covid-19. Això és més del doble de llits dels que disposava el sistema sanitari de Catalunya abans del coronavirus. Llavors, en un esforç ingent, els hospitals van multiplicar les UCI per quatre fins a arribar als 2.081 llits a mitjans d'abril. Es van fer hospitals de campanya, com el de Fira Salut. Els pacients amb Covid van arribar a ocupar el 75% dels llits disponibles.

 

 

Ara, un mes després dels episodis més virulents de la crisi, queden menys de 300 persones ingressades a les UCI. Una dada que baixa dia rere dia. L'última xifra oficial -aquest divendres- situa en 301 els pacients ingressats, però la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dissabte al migdia que ja n'eren 299. Per contra, hi ha 423 persones ingressades amb patologia no Covid.

Catalunya tenia, abans d'esclatar la crisi, uns 600 llits d'UCI, comptant crítics i semicrítics. Sumant els malalts de coronavirus i els pacients amb altres patologies, encara estan superats.

 

Des del començament de la pandèmia, unes 4.000 persones han estat ingressades de gravetat per contagi de SARS-CoV-2.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut