Barcelona

Les xarxes socials escalfen el debat sobre els toros amb concentracions

Poques hores abans que el Parlament català voti la Iniciativa Legislativa Popular per prohibir les corrides de toros a Catalunya, les xarxes socials s'han bolcat en el debat i animen detractors i defensors a concentrar-se demà a Barcelona i Madrid. Així, el grup creat al Facebook pel Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal, que té el suport de més de 12.500 persones, ha impulsat una concentració a les 12 del migdia a la Puerta del Sol de Madrid, una vegada que se sàpiga el resultat de la votació al Parlament català. A l'altra banda, els defensors de les corrides han convocat a concentrar-se a les 9 de matí davant del Parlament.

Actualitzat
En la seva convocatòria, el Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal assegura que "seria un èxit i un pas molt important en la defensa dels animals" el vot a favor de la prohibició de les corrides a partir del gener del 2012. "Convidem totes les associacions i persones a unir-se a aquest dia històric", conclou la convocatòria de l'esdeveniment a Facebook, que ha rebut el suport de mig centenar de persones i comentaris de suport des d'Holanda, França, Veneçuela o l'Argentina.

A la banda contrària, els defensors de les corrides també envaeixen les xarxes socials amb una nova convocatòria per protestar contra la prohibició. "Dimecres 28 de juliol, a les nou del matí al Parlament. Passa-ho", és el missatge que es podia llegir tant en mòbils, al Facebook i webs taurines com www.mitaurored.com, www.burladero.com o el portal català www.vadebraus.com. És aquest darrer portal taurí el que impulsa la concentració a les portes del parlament català, concretament cita els assistents al número 19 del passeig Picasso. "Pels bous, per la llibertat, per Catalunya. Ens veiem dimecres", diu la convocatòria.

A la xarxa social Twitter, molts seguidors han opinat sobre la polèmica i fins i tot pel futur de la plaça de toros de Barcelona, que no acolliria corrides si la votació és favorable a la Iniciativa Legislativa Popular. En aquest sentit, una usuària de Twitter comenta que la plaça servirà per a concerts i circs, mentre que d'altres mostren la seva sorpresa sobre la polèmica creada, ja que a les Canàries es van prohibir els espectacles sagnants amb animals, entre els quals les curses de braus, el 1991.
Anar al contingut