Les xarxes socials reaccionen davant dels atemptats de París amb solidaritat i amb el "safety check" de Facebook
Una onada de solidaritat, condol i suport va inundar les xarxes socials alhora que s'anaven sabent els detalls dels pitjors atemptats de la història de França.
Mentre les televisions informaven en directe dels atacs i la policia desallotjava les zones tirotejades, a Twitter, els usuaris es van abocar a acollir persones que buscaven refugi a París. Amb l'etiqueta #PorteOuverte, o les variants #PortesOuvertes, #OpenDoor o #OffeneTüren (pensant en els nombrosos alemanys que hi ha a la capital francesa pel partit França-Alemanya), oferien als que no tenien allotjament a París la possibilitat de refugiar-se en un lloc segur.
La xarxa social també es va omplir de mostres de condol amb etiquetes com #PrayforParis i dels colors de la bandera francesa.
Facebook va activar una eina per a situacions d'emergència que permet situar les persones que són a la zona dels atemptats i informar si estan bé. Es tracta del "safety check", que permet a un usuari que sigui a París notificar als seus contactes que està bé. Si Facebook detecta que un usuari és a París o a prop de la capital, li envia una notificació que li permet fer saber als seus amics i familiars el seu estat de salut. L'eina també funciona a la inversa. Si un usuari té coneguts a la zona dels atemptats, Facebook crea un espai al mur on va actualitzant l'estat dels contactes. Ho pot fer servir tothom, només cal entrar a aquest enllaç.
Una iniciativa similar ha sorgit també a Twitter, on sota l'etiqueta #rechercheParis desenes de persones busquen familiars o amics que podrien haver estat als llocs dels atemptats.