El raper Sean "Diddy" Combs nega l'allau d'acusacions per violació a què s'enfronta (Reuters/Eduardo Muñoz)

L'escàndol de les festes Freak Off de Diddy: 120 víctimes el demanden per violacions i abusos

La denúncia col·lectiva, que inclou 25 víctimes que eren menors en el moment dels fets --el més jove de 9 anys--, recull casos que es remunten al 1991 i la xifra encara podria augmentar

Actualitzat

El raper i productor nord-americà Sean "Diddy" Combs acumula demandes per violació i agressió sexual, i l'aparició de noves víctimes no s'atura. Ara s'enfronta a les acusacions de 120 víctimes més, entre elles 25 que eren menors en el moment dels fets.

Un equip d'advocats de Texas que representen més d'un centenar d'homes i dones ha anunciat la presentació d'una demanda col·lectiva contra Combs per delictes sexuals que haurien començat el 1991.

"El mur del silenci s'ha trencat i les víctimes estan fent un pas endavant", ha dit Tony Buzbee, un dels advocats dels demandants, en roda de premsa.

La detenció i empresonament de Combs aquest setembre a Nova York arran d'una desena de denúncies, va desencadenar l'aparició d'una onada de testimonis i víctimes, diuen aquests advocats, que els han volgut representar en un front comú.

L'acusació assegura que el raper nord-americà forçava trobades entre dones i homes que es prostituïen, en les anomenades festes Freak Off, que incloïen consum de drogues, com èxtasi o ketamina, i que podien durar dies.

"Diria que en el 90% dels casos, aquests individus van ser drogats [abans de ser atacats]", ha dit Buzbee, i ha afegit que, segons la Fiscalia, el raper va arribar a pagar més de 46.000 dòlars per cobrir els danys causats en una habitació d'un hotel de Manhattan després d'una d'aquestes orgies.

Combs va rebre la clau de Nova York, un any abans de ser detingut i empresonat a la ciutat (Europa Press/Michael Brochstein)

Acusat d'abús de menors

Entre els demandants la meitat són dones i la meitat són homes, i 25 eren menors en el moment dels fets:

"La nostra víctima més jove tenia 9 anys. Tenim una persona que tenia 14 anys i una altra que en tenia 15."

Buzbee ha explicat el cas del nen de 9 anys, agredit quan va fer una audició per al segell de P. Diddy, Bad Boy Records. "Aquesta persona va patir abusos sexuals, sembla que de Sean Combs i altres persones a l'estudi, i li van prometre a ell i als seus pares un contracte de gravació a canvi."

Un altre cas és el de d'una dona que tenia 15 anys quan van passar els fets, que assegura haver estat violada per l'artista durant una vetllada on la van drogar, abans que altres persones també la violessin per torns.

Una crida per trobar més víctimes

Després de la detenció de Combs a Nova York, aquests advocats de Texas van establir una línia telefònica de crisi. Asseguren que "més de 3.285 persones" van trucar dient que eren víctimes o testimonis d'una agressió del raper Sean Combs, conegut amb els sobrenoms Puff Daddy, P. Diddy o Diddy.

Entre aquestes trucades s'han identificat 120 víctimes, que conformen la demanda col·lectiva, però continuen treballant en més de 100 casos més que es podrien afegir als anteriors, segons un altre dels advocats, Andrew Van Arsdale.

En aquesta demanda col·lectiva "les víctimes pertanyen a més de 25 estats, la majoria de Califòrnia, Nova York, Geòrgia i Florida", ha dit Buzbee.
"Espero que a través d'aquest procés surtin a la llum moltes persones poderoses i molts secrets", conclou l'advocat Buzbee.

El cantant, de 54 anys, està en presó preventiva a l'espera de judici per les acusacions de crim organitzat, tràfic sexual i tràfic de persones. Des de la primera denúncia d'una de les seves exparelles, Cassie, en un any van sorgir deu demandes més contra Combs, a les quals ara se suma aquesta demanada col·lectiva.

Sean Combs ha negat totes les acusacions.

ARXIVAT A:
CulturaJudicialEstats UnitsMúsicaAgressió sexual
Anar al contingut