Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal

L'Església no investigarà els casos d'abusos sexuals comesos a les seves diòcesis

El president de la Conferència Episcopal Espanyola admet que "se sabien coses", però deixa les investigacions en mans dels tribunals
Actualitzat
TEMA:
Església

Els bisbes espanyols no investigaran els casos d'abusos sexuals a menors que s'hagin pogut cometre dins de l'àmbit de l'Església catòlica. El president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, ha afirmat que no tenen autoritat per demanar informes sobre casos d'abusos i que no encarregaran a les seves diòcesis cap treball per investigar les denúncies per pederàstia.

Després d'assistir al Vaticà, a la cimera sobre els abusos sexuals, Blázquez ha explicat que la línia d'actuació de l'Església espanyola serà la que ve dictada pel seu codi canònic de portar aquests casos a la justícia ordinària:

"Les diòcesis i també la Conferència Episcopal estem disposats a col·laborar, però la nostra col·laboració és amb els tribunals. Les denúncies les portarem directament al ministeri fiscal."

En la mateixa línia expressada fa uns dies per l'abat de Montserrat, el màxim rector dels bisbes espanyols ha admès que els casos d'abusos comesos per clergues no eren desconeguts:

"Se sabien coses, però no se'n parlava. Les víctimes han estat també víctimes d'aquest silenci, imposat a vegades amb amenaces per part de qui abusava d'aquestes víctimes."


Blázquez ha afirmat que l'Església té un "deute immens" amb tots aquests nens i nenes, i espera que l'Església canviï definitivament de forma d'actuar en aquest camp.

 

 

 

ARXIVAT A:
Església Pederàstia Abadia de Montserrat Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut