
L'Estafador de l'Amor cobra una ajuda pública de més de 600 euros al mes
La defensa d'Albert Cavallé assegura que compleix tots els requisits per rebre la renda garantida de ciutadania i que destina els diners a compensar les víctimes
L'Estafador de l'Amor, Albert Cavallé, condemnat per enganyar dones perquè li donessin diners, cobra una ajuda pública de 664 euros al mes.
Es tracta de la renda garantida de ciutadania que dona la Generalitat a persones sense ingressos ni patrimoni, i que Cavallé rep des de fa 1 any i mig, segons ha avançat El Periódico.
Segons el seu advocat, compleix tots els requisits per ser beneficiari d'aquesta ajuda, amb la qual està indemnitzant econòmicament dues dones a qui va estafar. A una tercera ja li ha pagat tot el que li devia.
Quatre condemnes fermes, però sense entrar a la presó
L'última condemna a Cavallé es va fer pública el febrer d'aquest d'any, quan va acceptar a l'Audiència de Barcelona una pena de 2 anys i tres mesos de presó per estafar prop de 70.000 euros entre el 2015 i el 2017 a cinc dones que havia conegut per xarxes socials.
Aquesta ha estat la quarta condemna ferma de presó contra ell, però totes s'han suspès perquè són sentències amb penes baixes. Hi ha dos casos pendents de recurs al Suprem --un, també per estafa a una dona-- que podrien provocar que entrés a la presó.
Cavallé ja ha estat jutjat una desena de vegades per fets similars, amb algunes condemnes i absolucions, però mai ha acabat empresonat.

S'inventava que era cirurgià o advocat i té almenys 25 denúncies
Contra Albert Cavallé hi ha almenys 25 denúncies de dones que afirmen que les va enganyar, seduint-les amb l'objectiu d'aconseguir-ne diners.
Segons va explicar la Fiscalia en l'últim judici, es feia passar per una persona adinerada, advocat, inversor o cirurgià, i establia relacions sentimentals o d'amistat amb elles a través de xarxes socials de contactes com Tinder, Baddo i Pof. En tots els casos procurava transmetre una aparença de persona econòmicament solvent.
En un dels casos, durant el 2017, va fer creure a la víctima que era un inversor, fill d'una família de milionaris que regentaven una clínica de Barcelona.
Va al·legar que tenia problemes de liquiditat per uns comptes bloquejats a Panamà i va aconseguir que la víctima li entregués 10.500 euros.
És el mateix argument que va fer servir també el 2017, però fent-se passar per cirurgià. Aleshores, una altra dona li va donar 51.000 euros en efectiu.
Una altra dona, que estava en situació administrativa irregular, li va lliurar 3.000 euros després que ell li prometés que li obriria un compte corrent en un banc.
- ARXIVAT A:
- Judicial