Puigdemont i Comín, en una imatge d'arxiu

L'Eurocambra diu que acatarà la decisió de Luxemburg sobre Puigdemont i Comín

David Sassoli diu que "sempre complim la llei" i que el Parlament Europeu acceptarà el que marqui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea
Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha assegurat aquest dijous que en cas que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea decideixi que Carles Puigdemont i Toni Comín han de ser reconeguts com a eurodiputats el Parlament ho acceptarà.

Segons Sassoli, fins ara han aplicat la llei de la manera que els semblava correcta però ha reconegut que si el Tribunal de Luxemburg falla a favor dels independentistes catalans hauran de revisar la postura que han mantingut fins ara.

L'Eurocambra no els ha acceptat al·legant que no estaven a la llista d'eurodiputats que va enviar l'estat espanyol perquè no van complir amb el tràmit de jurar o prometre la constitució davant de la Junta Electoral Central.

La setmana passada però, l'advocat general de Luxemburg va concloure que la condició d'eurodiputat s'adquireix la nit electoral i no pot estar condicionada per cap tràmit nacional.

 

Si la sentència final dels jutges va en aquesta línia, Puigdemont i Comín haurien de poder accedir immeditament a la seva acta com a eurodiputats.​

 

Insisteixen que se'ls hauria de reconèixer "provisionalment"

Els advocats de Puigdemont i Comín havien enviat una carta al president del Parlament demanant-li que tingués en compte l'opinió de l'Advocat General i que reconegués els seus drets com a eurodiputats provisionalment a l'espera de la sentència.

El Parlament però, no prendrà cap decisió fins que no hi hagi sentència ferma.

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont Toni Comín Eleccions europees 26M Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut