L'examen de selectivitat es podrà fer sense mascareta

La mascareta sí que serà obligatòria per accedir als centres educatius on es farà la prova

RedaccióActualitzat

Demà engeguen les proves de selectivitat a Catalunya, absolutament marcades per la pandèmia de la Covíd-19 i les mesures de seguretat que caldrà adoptar per evitar la proliferació de la malaltia. Un dels dubtes que hi havia era si la mascareta seria obligatòria per fer l'examen.

Aquest dilluns, Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, ha confirmat que els alumnes podran fer l'examen sense mascareta, tot i que sí que n'hauran de dur per accedir als centres.

Baulenas ja va advertir la setmana passada que fins aquest dilluns no se sabria si la mascareta seria obligatòria. Volien prendre la decisió basant-se en dos elements importants: "primer, quines temperatures tindrem al país i, segon, la situació de la pandèmia."

Enguany, a les proves hi participaran gairebé 40.000 estudiants, un rècord històric d'inscrits. D'aquests, 1.700 alumnes han de fer la selectivitat a la ciutat confinada de Lleida, amb mesures molt més estrictes que els de la resta del país; hauran de portar a sobre el comprovant d'haver-se matriculat a les PAU –on consten els horaris i la seu dels exàmens– i una declaració d'autoresponsabilitat.

També hi haurà l'obligació de mantenir la distància de seguretat, de fer servir la mascareta per accedir als centres i de tenir en compte la higiene de mans. S'apel·la a la responsabilitat dels alumnes perquè ningú no s'hi presenti amb símptomes de Covid, o si està en quarantena domiciliària. A més, els aspirants hauran d'anar directament a la seu on facin la prova i, en acabar, tornar al seu municipi de residència.

Aquestes són mesures que hauran de tenir en compte els estudiants que s'examinin a Lleida. La situació, però, és excepcional a tot Catalunya.

També es demana als aspirants que si tenen símptomes compatibles amb el coronavirus ho comuniquin i no vagin a fer les proves; l'administració els garanteix que no perdran la convocatòria.

Els estudiants també tindran a la seva disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic. Per evitar tant com es pugui les concentracions d'alumnes, l'administració ha triplicat enguany el nombre de municipis i centres on es faran les proves, i el nombre de persones que les vigilaran.

Les proves de la selectivitat s'allargaran fins divendres que ve.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut