Paul Manafort, l'excap de campanya del president Donald Trump, custodiat (Reuters)
Paul Manafort, l'excap de campanya del president Donald Trump, custodiat (Reuters)
Washington

L'excap de campanya de Trump, acusat de conspiració contra els EUA

Trump assegura que els càrrecs presentats contra el seu excap de campanya es refereixen abans que Manafort formés part de la seva campanya i ha negat "qualsevol conspiració"

RedaccióActualitzat

S'estreny el setge a Donald Trump en la investigació sobre la interferència de Rússia en la campanya electoral que el va convertir en president dels Estats Units. Aquest dijous s'han entregat a l'FBI l'excap de campanya del president, Paul Manafort, i un dels seus socis, l'empresari Rick Gates, acusats de dotze delictes, sobretot financers, però també d'un delicte de "conspiració o complot contra els Estats Units".

El fiscal especial considera que té prou indicis perquè Manafort, amic de Trump, sigui jutjat per haver conspirat amb Rússia o gent de l'òrbita de Rússia per influir en les eleccions. A més, també afronta càrrecs per blanqueig de diners, fals testimoni, obstrucció de la justícia i per haver-se registrat com un agent d'un govern estranger. Tot això ve l'època en què Manford treballava i feia negocis amb el govern ucraïnès, prorús i molt vinculat amb el Kremlin.

La interlocutòria del fiscal detalla com Manafort i Gates van seguir cometent aquests delictes durant la campanya de Trump a la presidència dels Estats Units els primers mesos del 2017.

Es tracta d'una situació molt delicada per a Trump. El president nord-americà ha demanat perdó, però ha assegurat que els càrrecs presentats contra el seu excap de campanya fan referència a temps abans que Manafort formés part de la seva campanya i ha negat "qualsevol conspiració" amb Rússia:

En qualsevol cas, tot just és el principi de la investigació d'aquest cas i encara queda molt camí per recórrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut