La milícia palestina ha publicat un vídeo en el qual hi apareixen tres ostatges demanant a Netanyahu que alliberi els presoners palestins, Israel ho considera "propaganda psicològica cruel"

L'exèrcit d'Israel anuncia que ha aconseguit alliberar una soldat segrestada per Hamas

La milícia palestina ha publicat un vídeo amb tres ostatges demanant a Israel que alliberi els presoners palestins, però ha estat considerat "propaganda psicològica cruel" per Netanyahu
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel envaeix Gaza

L'exèrcit israelià ha anunciat que ha alliberat una soldat segrestada per Hamas a Gaza, segons ha informat el mateix exèrcit al seu compte de Twitter:


Ori Megidish, com s'anomena la soldat, és el primer ostatge que allibera l'exèrcit des de l'inici de l'ofensiva ara fa gairebé un mes. L'exèrcit l'hauria alliberat durant l'ofensiva terrestre de la nit apassada i que es troba bé de salut, però no n'ha donat més detalls.

Els mitjans israelians informen que Megidish va ser capturada per Hamas a la base militar de Nahal Oz, a tocar de la frontera amb la Franja de Gaza.

Després de tres dies d'ofensiva terrestre, l'exèrcit israelià ha atacat aquest dilluns la Ciutat de Gaza des de dues bandes, la qual cosa vol dir que ja ha entrat a la Franja per dos punts diferents. Mentrestant, la milícia palestina de Hamas ha dit que havien aturat l'entrada de tancs israelians a l'est de la ciutat i que estaven lluitant a la frontera amb Israel.

L'alliberament de Megidish és una victòria pel govern de Netanyahu, durant els últims dies familiars d'ostatges havien mostrat la seva preocupació davant l'ofensiva terrestre en considerar que podia posar en perill la vida dels ostatges. 

També aquest dilluns, el Ministeri d'Exteriors d'Israel ha confirmat la mort a mans de Hamas de la jove germanoisraeliana de 23 anys Shani Louk. Un portaveu ha concretat a l'agència EFE que el que s'ha trobat és una part del cos de la jove, i que això confirma la seva mort. 

Durant l'atac de Hamas a Israel del dia 7 d'octubre, els milicians palestins van capturar 239 persones i, fins ara, Hamas ha alliberat quatre dones que estaven segrestades: la mare i filla Judith i Natalie Raanan, amb nacionalitat nord-americana, i les israelianes d'avançada edat, Yochved Lifshitz i Nurit Cooper. 

 A més, i segons Hamas, 50 ostatges més haurien mort a causa dels bombardejos israelians a la Franja.
 

Vídeo amb tres ostatges

Hamas ha publicat un vídeo en el qual apareixen tres ostatges demanant a Netanyahu que alliberi els presoners palestins, però Israel ho considera "propaganda psicològica cruel". En el vídeo no queda clara la identitat de les tres persones que hi apareixen, però l'oficina de Netanyahu les ha identificat en un comunicat com Daniel Aloni, Rimon Kirsht i Yelena Trupanob.
 

Imatge del vídeo amb les tres ostatges demanant l'alliberament dels presos palestins (Reuters)

El vídeo, recollit per l'agència de notícies Shehab Agency, presenta tres dones, una de les quals situada al centre, que critica el primer ministre d'Israel per no haver pogut impedir l'atac executat per Hamas, que va deixar més de 1.400 morts, i insta Netanyahu a arribar a un acord per aconseguir un intercanvi de presoners, reivindicació recurrent dels milicians. L'única que parla és Daniel Aloni, la dona que està al mig de la foto, i ho fa amb un to sever i fins i tot cridant:

"Deixeu anar els seus ciutadans, deixeu anar els seus presos. Allibera'ns. Allibera'ns a tots. Deixa'ns tornar a les nostres famílies! Ara! Ara! Ara!"

La Forces de Defensa d'Israel (FDI) han elevat a 239 el recompte oficial de persones retingudes a Gaza, a les quals caldria sumar les quatre que ja han quedat en llibertat, segons Hamas per raons humanitàries. Entre els ostatges hi ha persones de diverses nacionalitats.
 

"No hi haurà alto el foc"

Poc després de l'anunci de l'alliberament de la soldat Megidish, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha dit en una roda de premsa que no hi haurà alto el foc:

"Demanar un alto el foc és demanar a Israel que es rendeixi davant Hamas, que es rendeixi al terrorisme, que es rendeixi a la barbàrie. Això no passarà."

Netanyahu també ha fet una crida al món per demanar l'alliberament dels ostatges. Concretament, ha dit que "totes les nacions civilitzades haurien de donar suport a Israel demanant l'alliberament immediat dels ostatges sense condicions".

L'Assemblea General de l'ONU va aprovar amb una gran majoria absoluta una resolució en la qual es demanava l'alto el foc i l'enviament d'ajuda humanitària a Gaza, afegint un nou capítol a la tensió que dies abans s'havia viscut entre el representant d'Israel a l'ONU i el secretari general de l'organització internacional, António Guterres

Tel-Aviv va demanar la dimissió del secretari general, António Guterres, després expliqués al Consell de Seguretat de l'ONU que als atacs de Hamas "no sortien del no res" sinó després de "56 anys d'ocupació asfixiant".

Després de quatre setmanes d'ofensiva a la Franja de Gaza i quan Israel ja ha iniciat la invasió terrestre, ja han mort més de 8.000 palestins. Els més de dos milions d'habitants de Gaza viuen una crisi humanitària sense precedents: sense menjar, aigua i electricitat. Tant l'agència de l'ONU pels refugiats palestins, UNRWA, com altres organitzacions internacionals sentencien que la situació és molt greu i que l'ajuda que hi arriba no és suficient. 

 

 

 

 


 

ARXIVAT A:
Israel envaeix Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut