L'exèrcit d'Israel diu que és al centre de Ciutat de Gaza i intenta inutilitzar túnels de Hamas

Un portaveu de Hamas assegura, en canvi, que l'exèrcit israelià no ha aconseguit cap objectiu important més enllà, diu, de matar civils
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel envaeix Gaza

Aquest dimecres, l'exèrcit israelià ha assegurat que ja ha arribat al centre de la ciutat de Gaza, que està completament encerclada per les seves forces.

Com a prova han difós imatges que mostren tancs i vehicles a dins de la ciutat, mentre asseguren que estan fent servir explosius per inutilitzar la xarxa de túnels de Hamas.

Segons Israel, aquesta xarxa de túnels té centenars de quilòmetres per sota de la Franja de Gaza, però Hamas ha assegurat que l'exèrcit israelià no ha aconseguit cap objectiu important, a banda de matar civils.

Mentrestant, la Creu Roja ha denunciat que un dels seus combois amb material mèdic ha estat atacat quan es dirigia a l'Hospital Al-Shifa, el més important de Gaza.

Segons han dit, dos dels camions del comboi han patit danys i un dels conductors ha resultat ferit. 

Camió de la Creu Roja atacat, aquest dimarts a Gaza


"No hi haurà alto el foc"

Israel insisteix que no hi haurà un alto al foc fins que Hamas alliberi els ostatges. Així ho ha afirmat el primer ministre Benjamin Netanyahu, després que el portaveu de l'exèrcit i des de la Casa Blanca hagin afirmat que hi hauria pauses humanitàries.

"Vull desmentir els rumors que s'han sentit a tot arreu els últims dies: no ens aturarem fins que s'alliberin ostatges.", ha assegurat Netanyahu.

L'exèrcit israelià també ha dit que, només avui, com a mínim 50.000 palestins haurien marxat del nord de la Franja cap al sud a través del que ells mateixos anomenen corredor humanitari. 
 

El G7 fa una crida per un alto el foc

Per analitzar solucions a la situació de guerra d'Israel contra Hamas, els ministres d'Exteriors del G7 s'han reunit aquest dimecres a Tòquio, al Japó, i han fet una crida conjunta a favor d'un alto el foc a Gaza que hi permeti l'entrada d'ajuda humanitària. Els ministres reunits han reclamat que hi hagi "una pausa humanitària" en la guerra perquè puguin entrar subministraments a la Franja.

També han condemnat els "atacs terroristes" de Hamas del 7 d'octubre i han reclamat l'alliberament immediat dels ostatges que encara continuen en mans dels islamistes.

Els ministres d'Exteriors dels països del G7, aquest dimarts a Tòquio (Reuters)

La intenció és parlar de les opcions de futur que hi haurà per a Gaza quan s'acabi la guerra, com el desplegament d'una força multinacional a la Franja.

Altres opcions que tenen sobre la taula és una administració palestina sense membres de Hamas, un govern provisional dels estats àrabs veïns o una administració liderada per l'ONU.

En l'agenda de la reunió d'aquesta cimera, que agrupa els Estats Units, Alemanya, el Canadà, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit, a més de la Unió Europea, també hi ha tractat la invasió russa a Ucraïna.

ARXIVAT A:
Israel Gaza Israel envaeix Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut