L'exèrcit israelià bombardeja Gaza sense interrupció: "No hi ha cap lloc segur"
A Gaza, on viuen 2,3 milions de persones, els bombardejos israelians ja han provocat mig miler de morts i els civils busquen refugi en edificis d'organismes internacionals
La resposta bèl·lica d'Israel a l'atac de Hamas no s'atura. A Gaza els bombardejos continuen i els morts palestins s'acosten ja al mig miler. Els ferits col·lapsen els hospitals i milers de persones veuen com casa seva queda reduïda a runa pels míssils israelians.
Israel assegura que els 800 objectius atacats fins ara són tots d'interès militar i que acusa els milicians de Hamas d'amagar-se entre la població. La realitat és que la majoria de les víctimes a Gaza són civils. Als cementiris de Gaza s'acumulen els cossos per enterrar, enmig d'escenes de dolor de familiars i amics. Una família ha enterrat aquest diumenge cinc fills, entre els quals dos nadons embolicats amb un llençol blanc.
Els coets israelians han tirat a terra sis edificis alts de Gaza, entre els quals la famosa Torre Palestina, on vivien més de 100 famílies. Un primer càlcul dels danys materials registrat prop de 1.200 cases parcialment o totalment destruïdes. El port de Gaza també ha estat bombardejat aquest diumenge.
Els bombardejos són constants, de dia i de nit. Sota les runes dels edificis bombardejats, els equips de rescat hi intenten trobar supervivents i víctimes.
"No hi ha cap lloc segur"
"No hi ha cap lloc segur", es lamenta Abreen Abu Daqqa, una dona que ha perdut quatre fills en el bombardeig de casa seva.
Netanyahu va demanar dissabte al vespre als palestins que marxessin de Gaza davant una "imminent ofensiva contra Hamas". Però marxar a on? Sense lloc més on anar, la majoria dels 2,3 milions d'habitants de Gaza es refugia a les seves cases mentre saben que poden ser el pròxim objectiu dels míssils.
Milers de famílies han buscat refugi a escoles de l'ONU i altres institucions educatives, pregant perquè aquestes no entrin en la llista de blancs a destruir. L'agència de Nacions Unides per als Refugiats al Pròxim Orient assegura que més de 20.000 palestins a Gaza s'han refugiat en la quarantena d'escoles que l'organisme de l'ONU dirigeix a la Franja.
Israel ha tallat el flux elèctric a Gaza i la central elèctrica pròpia està inutilitzada. Més de dos milions de persones han de passar el dia amb menys de quatre hores de llum produïda per generadors elèctrics. Israel no deixa entrar a Gaza ni combustible ni menjar.
L'exèrcit israelià ha advertit que la guerra serà llarga i Hamas diu que està preparada per resistir. Però què se'n farà, dels més de dos milions de civils bloquejats en una Franja superpoblada i empobrida?