La façana de la casa cremada, al poble de Guillena, a Sevilla (EFE/Raúl Caro)

L'explosió d'un mòbil carregant-se és la causa de l'incendi on va morir una família a Sevilla

Segons les investigacions, el telèfon es va cremar mentre s'estava carregant a sobre d'un sofà de la planta baixa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Andalusia

L'explosió de la bateria d'un telèfon mòbil que s'estava carregant va provocar l'incendi en què van morir els quatre membres d'una mateixa família, aquest diumenge passat al poble sevillà de Guillena.

Segons les investigacions de la Guàrdia Civil, les flames van començar a la planta baixa de la casa de dos pisos on vivien les quatre víctimes, un matrimoni de 48 i 52 anys i els seus dos fills, de 21 i 16 anys.

Concretament, situen l'inici del foc en un sofà de la sala d'estar, on van trobar les restes d'un mòbil que hauria explotat mentre es carregava al damunt del sofà.

Diversos factors van confluir en aquesta tragèdia, segons els investigadors: que la bateria explotés, que això passés a la planta baixa --fet que va ajudar al fet que la combustió tendís a pujar cap al primer pis-- i que estigués a sobre d'un sofà, que es va encendre immediatament i que va actuar com a element propagador del foc.

Per la seva banda, el cap dels Bombers de la Diputació de Sevilla, Manuel Blanco, ha explicat que les causes d'aquest succés en concret podrien estar relacionades amb "una reacció química descontrolada". 

En aquest sentit, ha recomanat prendre algunes precaucions pel que fa a l'ús dels mòbils, com ara vigilar que no s'escalfi massa l'aparell o respectar els consells del fabricant sobre el temps de càrrega:

"Si el mòbil es carrega en cinc hores, no s'ha de deixar endollat tota la nit."

El cap dels Bombers sevillans també ha recordat que les bateries dels telèfons mòbils acostumen a ser de liti i que funcionen "transformant energia química en elèctrica".

Les reixes en portes i finestres a la casa incendiada van deixar les víctimes atrapades (EFE/Raúl Caro)

L'incendi mortal va ser diumenge passat a primera hora. En un primer moment, els mateixos veïns de la zona van intentar auxiliar les víctimes, tot i que sense èxit, ja que la casa tenia reixes a les portes i les finestres, fet que va deixar atrapats a dins tots els membres de la família.

Aquest dilluns es van fer, al mateix poble de Guillena, els funerals per les quatre víctimes de la tragèdia, enmig d'un ambient de commoció general entre els veïns.

 

ARXIVAT A:
Incendis Tecnologia Andalusia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut