Alguns dels impactes de bala que ha rebut el cotxe en què viatjava Evo Morales (EFE/ Radio Kawsachun Coca)

L'expresident de Bolívia, Evo Morales, surt il·lès d'un tiroteig contra el seu cotxe

L'equip de Morales acusa l'actual president del país d'estar darrere del tiroteig, mentre aquest ordena que s'investigui l'atac en què ha estat ferit el conductor del vehicle
Actualitzat
TEMA:
Evo Morales

L'expresident bolivià Evo Morales denuncia un atemptat fallit contra la seva persona a Cochabamba, el centre de Bolívia.

Segons ha dit Evo Morales, el vehicle que el traslladava a una emissora de ràdio on fa un programa de cap de setmana ha rebut 14 trets d'uns desconeguts. L'expresident de Bolívia n'ha sortit il·lès, però al conductor l'han ferit al cap.

L'incident ha estat en part enregistrat en vídeo per una dona que acompanyava Morales, que ha assenyalat la responsabilitat de l'actual govern de Luis Arce en el tiroteig:

"El cotxe amb què arribava ha rebut 14 trets. Afortunadament estem vius. Han estat uns homes encaputxats els que han disparat. Estava planificat, era per matar l'Evo."

Aquest és el moment en què el vehicle on viatja Evo Morales rep els trets i els ocupants demanen ajuda. Al vídeo es pot veure que hi ha tres forats de bala al parabrisa del vehicle i la ferida que té el conductor:


 

Morales assenyala el govern de Luis Arce  

Evo Morales denuncia que és víctima d'una "persecució judicial" orquestrada pel govern de Luis Arce, antiga mà dreta de Morales i ara rival per la candidatura oficialista a les presidencials del 2025. Arce, mentrestant, ha ordena que s'investigui l'atac. El president de Bolívia ha condemnat els fets apuntant que "l'exercici de qualsevol pràctica violenta a la política ha de ser condemnada i esclarida. No és amb la cerca de morts que es resolen els problemes ni amb especulacions tendencioses".

La Fiscalia ha reactivat les últimes setmanes la investigació d'un cas de violació i abús a una menor de 16 anys amb qui Evo Morales va tenir una filla l'any 2016. Els seus advocats asseguren que el cas ja el van investigar i el van tancar l'any 2020. El ministeri fiscal de Bolívia va anunciar que emetria una ordre de detenció contra Evo Morales, que, de moment, no s'ha fet. 

En aquest sentit, el president Luis Arce acusa Evo Morales de voler trencar l'ordre constitucional promovent manifestacions de protesta dels seus seguidors contra el govern. 

Els partidaris de Morales, el primer líder indígena de Bolívia que va ocupar la presidència del 2006 al 2016, bloquegen algunes de les principals carreteres del país des de fa una setmana. 

ARXIVAT A:
Bolívia Evo Morales
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut