Josep Ginesta, exnúmero 2 de Treball, en un acte el febrer passat (ACN/Aina Martí)

L'exsecretari de Treball fitxa per Pimec després de ser cessat pel caos dels ajuts

Josep Ginesta, destituït la setmana passada pel col·lapse de les ajudes als autònoms, és el nou director de l'Àrea de Treball de la patronal
Redacció Actualitzat

L'exsecretari del Departament d'Afers Socials i Treball, destituït després del col·lapse per accedir als ajuts per als autònoms, treballarà per a la patronal Pimec. Josep Ginesta, cessat la setmana passada pel conseller Chakir El Homrani, serà el nou director de l'Àrea de Treball de l'entitat empresarial.

Ginesta marcarà part de les pautes que la Pimec portarà als espai de negociació, tant els que manté amb el govern, patronals i sindicats, com els del dia a dia de les empreses.
 

En un comunicat, la patronal de la petita i mitjana empresa argumenta que el fitxatge pretén "enfortir la institució de cara als reptes més immediats que ha d'afrontar el teixit productiu per superar els efectes econòmics de la crisi sanitària".

L'exnúmero 2 d'Afers Socials i Treball té una àmplia trajectòria en l'àmbit del treball, les relacions laborals i les polítiques d'ocupació, tant en el vessant professional com en l'acadèmic.

"Afronto el repte amb agraïment i em poso al servei d'allò que permetrà superar el malson de la crisi sanitària", ha afirmat Ginesta, que ha remarcat que només se sortirà de la crisi "si mantenim vives el major nombre d'empreses i preservem el teixit productiu".

 

Durant la seva etapa al Departament, es va firmar un acord per augmentar la representativitat de la Pimec als òrgans institucionals i es va tancar el vell conflicte que tenien amb l'altra patronal, Foment.

Ginesta va haver de deixar el càrrec a la conselleria el 16 de novembre, després del col·lapse del web on els autònoms podien demanar un ajut de 2.000 euros, que es concedia per ordre d'arribada i que només pal·liarà la situació del 10% dels treballadors per compte propi.        

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut