Barcelona

L'extrema dreta de Vox es queda lluny de la imatge que buscava a Barcelona

La convocatòria no ha omplert l'avinguda Maria Cristina en l'acte que substituïa el que pretenien que fos multitudinari al Palau Sant Jordi

RedaccióActualitzat

Vox no ha aconseguit omplir el seu primer gran acte a Barcelona. La convocatòria a l'avinguda Maria Cristina ha quedat lluny de la imatge que buscava la formació d'extrema dreta amb l'acte multitudinari que volia fer en un primer moment al Palau Sant Jordi, i que l'Ajuntament de Barcelona els va negar al·legant "tasques de manteniment".

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 5.000 els assistents a la concentració, menys d'un terç dels que caben al Palau Sant Jordi. 

L'acte, sota el lema "Catalunya per Espanya", ha començat a les 12.10, deu minuts més tard del previst perquè el partit esperava l'arribada de més simpatitzants.

 

 

 

Poc abans de començar l'acte, molts manifestants ja han fet onejar banderes d'Espanya i del partit, corejant cançons com el "Que viva España" de Manolo Escobar i "El novio de la muerte", himne de la Legió.



El líder del partit d'extrema dreta, Santiago Abascal, ha intervingut en l'acte amb un discurs en què s'ha queixat que no els han deixat omplir el Palau Sant Jordi, que té un aforament per a 17.000 persones.

Vox buscava repetir la imatge de l'octubre de 2018, quan va concentrar 10.000 persones al pavelló de Vistalegre, a Madrid.

 

 

L'acte de Vox ha estat rebut amb una protesta antifeixista que ha acabat amb alguns aldarulls i diversos detinguts i ferits.

Vox és un partit extraparlamentari i en les últimes eleccions generals, les del 2016, va treure 47.000 vots a tot Espanya, només un 0,2%, al darrere de partits minoritaris com el PACMA o Retallades Zero. I a Catalunya només va obtenir 198 vots.

L'entrada al Parlament andalús amb 12 diputats ha fet que el partit es presenti a les eleccions del 28 d'abril a totes les circumscripcions. 

ARXIVAT A:
VoxExtrema dretaEleccions 28A
Anar al contingut