Joe Biden anuncia la seva candidatura per a les eleccions presidencials del 2020 (Reuters)

L'exvicepresident Joe Biden presenta la seva candidatura a la Casa Blanca

El número dos d'Obama, que lidera les enquestes per ser el candidat demòcrata el 2020, ha rebut acusacions de tocar dones de manera "inapropiada"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

L'exvicepresident dels Estats Units Joe Biden ha presentat aquest dijous de manera oficial la seva candidatura per a les eleccions presidencials del 2020 pel Partit Demòcrata.

El que va ser número dos de l'administració Obama ha llançat un vídeo a les xarxes socials que es titula "Joe Biden per president: Amèrica és una idea".

="twitter-tweet" data-lang="ca">"Els valors d'aquest país, el nostre posicionament al món, la nostra democràcia, tot el que ha fet Amèrica per ser-ho està en risc. Aquest és el motiu pel qual anuncio la meva candidatura per ser president dels Estats Units."

 

Joe Biden portava des de principis d'any estudiant presentar-se a les eleccions. El seu primer acte de campanya serà a la ciutat de Pittsburgh, a l'estat de Pennsilvània. Tot seguit, farà una ruta pels estats d'Iowa, Carolina del Sud i Nou Hampshire.


Amb l'anunci de la candidatura de Biden, ja són 20 els polítics que han presentat la seva candidatura per a les pròximes primàries del Partit Demòcrata; és una xifra rècord. En destaquen personalitats com Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Beto O'Rourke.


Biden, de 76 anys, va ser vicepresident de l'executiu de Barack Obama entre el 2009 i el 2017. Ja es va presentar a les eleccions del 1988 i del 2008, però va perdre en totes dues ocasions.

Joe Biden, en una manifestació a Boston (Reuters)

 

"Comportament irrespectuós" amb algunes dones

Biden va ser notícia fa unes setmanes per unes declaracions de dues dones que l'acusaven d'haver-les tocat de manera inapropiada, encara que "no sexual".

L'exvicepresident va prometre ser "més respectuós" amb l'"espai personal" de les dones i va acceptar que les normes socials estan canviant.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut