Alguns dels assaltants al Congrés dels EUA (Reuters)

L'FBI demana col·laboració ciutadana per identificar els assaltants del Capitoli

Ofereix una recompensa de 50.000 dòlars a qui pugui donar pistes de la localització del responsable de la col·locació d'explosius a les seus dels partits demòcrata i republicà

L'FBI, l'agència d'investigació criminal del Departament de Justícia dels EUA, ha apel·lat a la col·laboració ciutadana per identificar alguns dels assaltants del Capitoli que el 6 de gener van interrompre la sessió de la Cambra dels Representants i del Senat que havia de certificar la victòria del candidat demòcrata Joe Biden.

La secció de l'FBI a Washington ha emès un fil de quatre piulades amb deu fotografies cadascuna a Twitter on demana "assistència pública" per esbrinar la identitat d'un grup de persones que van participar de l'assalt de la seu parlamentària dels EUA.

"Qualsevol que tingui informació relativa a aquests individus o qualsevol que hagués estat testimoni acció violenta il·legal al Capitoli o als seus voltants està cridat a contactar l'FBI."


La comunicació segueix requerint fotografies, vídeos o qualsevol dada que els ciutadans poden enviar-los a través d'un web específic creat per a l'ocasió.



Recompensa per atrapar a qui va col·locar explosius

En una altra piulada, el mateix compte de Twitter ha ofert 50.000 dòlars de recompensa a qui pugui aportar alguna informació que permeti detenir les persones involucrades en la col·locació d'artefactes explosius a les seus dels partits demòcrata i republicà.

L'FBI ha difós una fotografia d'un individu que prova d'amagar la seva identitat sota una dessuadora de caputxa de color gris, pantalons blancs i guants negres. En el moment de ser immortalitzat per la càmera duia una motxilla a la mà dreta.

 

Però a la piulada no s'especifica si l'assenyalat és sospitós dels fets.

L'assalt al Congrés dels dels EUA va deixar cinc morts, inclòs un agent de policia, Brian D. Sicknick, que, segons un comunicat de les forces de seguretat del Capitoli, va morir "per les ferides causades mentre complia el seu deure". Sicknick va ser ferit mentre provava de contenir els esvalotadors.

La xifra d'arrestos practicats en aquest episodi de violència al carrer ha superat les 80 persones i segueix pujant.

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsTrump Estats Units
Anar al contingut