La búlgara Kristalina Georgieva és la directora gerente de l'FMI

L'FMI preveu el creixement més baix de l'última dècada

L'informe "Perspectives econòmiques globals" assegura que l'economia espanyola es veurà arrossegada sobretot per la frenada europea

RedaccióActualitzat

El Fons Monetari Internacional insisteix en preveure un alentiment econòmic global i empitjora les perspectives a la zona euro, sobretot per Alemanya i Itàlia.

D'acord amb les mateixes previsions, el creixement mundial serà del 3%, el més baix des del 2009. La meitat dels països registraran un creixement per sota de la mitjana dels últims 25 anys. Només els països subsaharians registraran un creixement per damunt del 3%.

En el cas espanyol, l'informe "Perspectives econòmiques globals" assegura que l'economia es veurà arrossegada, sobretot per la frenada europea, i preveu que el PIB creixi un 2,2% aquest any i un 1,8% el proper. Són xifres que van en la línia del que està dient el govern espanyol, però que no tenen en compte l'última actualització a la baixa, anunciada justament avui pel Ministeri d'Economia.

Són previsions un dècima més baixes que en l'anterior ronda de previsions, ara fa tres mesos.

Ara bé, segons l'FMI, l'atur es continuarà reduint.

Seu de l'FMI a Washington (Reuters)


Estímuls insuficients

En el seu informe, l'FMI també assenyala que, en el cas europeu, els estímuls monetaris del BCE no són suficients, i que cal també més inversió pública per part dels estats que s'ho poden permetre, com ara Alemanya o Holanda.

L'organisme també insisteix en els perjudicis potencials d'un Brexit dur, sense acord entre el govern britànic i la UE.

L'assemblea anual de l'FMI reunirà aquesta setmana a Washington representants dels 189 estats membres, en el que serà l'estrena de la nova directora gerent, Kristalina Georgieva.


La indústria de l'automòbil, flanc dèbil

La indústria de l'automòbil és un dels flancs dèbils que identifica l'organisme. Aquesta indústria es veu afectada pel procés d'ajust de les cadenes de producció als nous estàndards d'emissions contaminants, però també per l'actitud "d'esperar i veure" de molts consumidors, que no tenen clar si comprar un cotxe ara és la millor decisió, davant els possibles canvis normatius.

L'FMI també cita els efectes de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina.

Anar al contingut