L'Heliogàbal celebra 25 anys "al límit" i alertant d'un tancament "imminent"

Els Mishima no han faltat a l'aniversari per reivindicar un espai que tant els ha acompanyat

Redacció/ACNActualitzat

L'aniversari dels 25 anys de la sala Heliogàbal, a Gràcia, arriba en un moment molt difícil, ja que podria haver de tancar de manera "imminent".

I és que després de set mesos de tancament pel coronavirus i el problema endèmic que arrossega de permisos, Albert Pijuan, director de l'Heliogàbal, explica que "els números no surten" i estant "al límit", celebrant l'aniversari i gairebé l'adeu.

La sala denuncia la falta d'ajudes municipals per poder continuar endavant, i avisa que si la situació no reverteix hauran de tancar a finals d'any.

Una de les opcions seria, segons els seus responsables, poder fer concerts a l'aire lliure de manera habitual, com el d'aquest diumenge, que va ser excepcional per poder celebrar l'aniversari.

 

A l'Heliogàbal, hi van començar a actuar grups que ara són referents del pop català, com Mishima, Manel o Rosalía.

Justament els Mishima no han faltat a l'aniversari per reivindicar un espai que tant els ha acompanyat. Són conscients de la importància d'aquesta sala en la seva carrera, com explica el cantant del grup, David Carabén, que diu que cada barri i cada districte hauria de tenir una sala com aquesta, és a dir, un bar on es pugui tocar música.

Aquest tipus de sales són fonamentals "perquè la música, quan arribi a les sales grans, estigui molt foguejada i molt preparada", diu.

Altres grups, com Hidrogenesse o Rigoberta Bandini, s'han volgut sumar a la celebració dels 25 anys, que s'ha fet a l'aire lliure, amb distància i mascareta. 

L'Heliogàbal celebra 25 anys i alerta d'un tancament imminent si no arriben els ajuts
Concert de Mishima per celebrar el 25è aniversari de l'Heliogàbal (ACN/ Marta Casado Pla)

Pendents d'ajuts i de permisos

Fa cinc anys, el local va iniciar una important reforma per poder complir la nova ordenança municipal de les sales de petit format, una inversió vinculada a uns ajuts que no han arribat.

L'Heliogàbal té ara llicència de bar-cafeteria i, de fet, no pot fer concerts però el 2015 es va acollir al pla municipal per catalogar-se com a Espai de Cultura Viva. Va fer tasques d'insonorització i reformes, però encara no té la nova llicència, com explica Pijuan.

"Les burocràcies van lentes i nosaltres ho hem fet tot, hem complert, però si no ens resolen tot el que té pendent l'Ajuntament  per Nadal tanquem i a sobre arruïnats de per vida perquè devem 250.000 euros."

 

Com a solució temporal, demanen poder fer com els festivals d'estiu i altres esdeveniments i poder organitzar concerts a l'aire lliure.

Alhora carreguen contra l'Ajuntament per com ha atorgat les ajudes a les sales. En el seu cas només ha abonat el 30% del 75% que estava previst.

"Fa 25 anys que treballem i lluitem pel teixit cultural de base i lluitem, i la ciutat de Barcelona encara no ha estat capaç de proporcionar-nos un marc legal que garanteixi la nostra viabilitat", ha assegurat Pijuan.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut