L'hora dels vídeos de les defenses al judici: 300, molts dels quals de llocs on no es va actuar

Primer es veuran els vídeos de l'Advocacia de l'Estat que no s'han pogut veure aquest dimarts per problemes tècnics

Actualitzat

Continua la visualització de vídeos de la fase documental al judici del procés. Després que ja hagin mostrat els seus la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, i l'acusació popular de Vox s'hi hagi sumat, és el torn de les defenses. Primer, però, es veuran els vídeos de l'Advocacia de l'Estat que no s'han pogut veure aquest dimarts per problemes tècnics.

Les defenses mostraran uns 300 vídeos, molts de llocs on els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no van actuar. Només la defensa de Jordi Turull ha presentat un escrit de 22 pàgines, amb 130 vídeos de la violència policial de l'1-O. L'equip de Jordi Cuixart demana l'exhibició d'uns 90 vídeos més.

Mapa interactiu: Memòria audiovisual de l'1-O


L'inici de la visualització de vídeos ha començat amb força caos. A petició de la Fiscalia, s'han mostrat vídeos del 20S, l'1-O i d'escarnis als agents allotjats en diversos municipis catalans que el fiscal Jaime Moreno no ha sabut identificar de quan eren quan les defenses així ho han demanat. En qualsevol cas, entre el centenar de vídeos mostrats a la sala segona del Suprem s'ha vist tensió i insults i només dues agressions a agents.

Un cop acabi la fase documental, serà el torn de l'elevació de conclusions de provisionals a definitives, és a dir, que les parts hauran d'exposar per escrit si mantenen o modifiquen els plantejaments sobre els acusats. És quan es poden canviar els delictes que s'imputen als processats. Les acusacions podran presentar els seus al·legats el 4 i el 5 de juny.

Després vindrà un parèntesi per elaborar els informes de les defenses, que els presentaran l'11 i el 12 de juny. Finalment, el mateix 12 hi haurà l'últim torn de paraula dels acusats, de 15 minuts, abans que quedi vist per a sentència.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut