Treballadores de l'Hospital Clínic miren un paper
Treballadores de l'Hospital en una imatge d'arxiu

L'Hospital Clínic recupera l'ús de la mascareta davant el repunt de casos de covid

La mesura afecta els pacients i els acompanyants que s'estiguin a la sala d'espera i a la zona d'urgències

RedaccióActualitzat

L'Hospital Clínic de Barcelona ha tornat a aplicar l'obligació de portar mascareta a la zona d'urgències, així com en les visites a malalts. Segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies, la mesura afecta els pacients, els acompanyants que s'estiguin a la sala d'espera, i també els visitants de persones ingressades.

El centre ha pres aquesta decisió en coordinació amb Salut i sosté que, possiblement, altres hospitals optaran per fer el mateix. La mesura arriba en un context de repunt pel que fa als casos de covid, així com per l'aparició de la nova subvariant Eris, que circula per Catalunya des de fa setmanes.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha avisat recentment que la variant de covid Eris es pot estendre globalment i provocar un augment de casos. L'OMS ha decidit classificar aquesta nova variant "en la categoria de variants sota vigilància a causa del gran nombre (més de 30) de mutacions del gen Spike que porta".

Des de Salut Pública recullen que pot tenir més capacitat de propagació i escapament, ja que podria disposar de mecanismes per evitar la immunitat adquirida i, segons dades d'alguns països, podria també tenir més capacitat per provocar casos que necessitin hospitalització.

ARXIVAT A:
SalutCovid-19Hospital Clínic
Anar al contingut