La intervenció de Holter subcutani a l'hospital de Palamós

L'hospital de Palamós implanta per primer cop un Holter subcutani per registrar arrítmies

ACN Palamós - El servei de cardiologia de l'hospital de Palamós (Baix Empordà) ha implantat per primer cop un Holter subcutani per registrar arrítmies. Es tracta del primer centre hospitalari comarcal de les comarques gironines que realitza aquesta intervenció. La implantació d'aquest dispositiu serveix per a detectar arrítmies del cor, davant de sospites i que no han pogut ser detectades per altres proves diagnòstiques com poden ser els electrocardiogrames o el Holter 24h.

El Holter subcutani registra tota l'activitat cardíaca del pacient i permet poder realitzar un seguiment a llarg termini del comportament del cor, registrar arrítmies i per tant efectuar un diagnòstic més fiable i poder proposar un tractament adient i individualitzat per a cada pacient.

Aquest seguiment no només el realitza el servei de cardiologia, sinó també el propi pacient gràcies a una aplicació que es pot descarregar i consultar des del propi mòbil.

Es tracta d'una intervenció molt senzilla; però fins ara el pacient s'havia de desplaçar a Girona. A més, es realitza de manera ambulatòria a la mateixa consulta externa de cardiologia, sense necessitar d'ocupar quiròfans de l'hospital.

Una exposició pel Dia Mundial del Cor

Coincidint amb el Dia Mundial del Cor que se celebra el 29 de setembre, a la zona de consultes externes de l'Hospital de Palamós, s'hi exposaran recomanacions i consells per a la prevenció del risc cardiovascular, englobades en tres grans apartats: l'alimentació, l'activitat física i la deshabituació tabàquica. Es tracta de recomanacions de la Sociedad Española de Cardiología per tal de promoure hàbits saludables i evitar morts prematures per les malalties cardiovasculars.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut