Les xifres continuen sense ser bones: ara hi ha 325 persones a l'UCI (Hospital Clínic/Francisco Àvia)

L'índex de rebrot de Covid continua creixent a Catalunya i supera els 700 punts

Es considera que el risc és molt alt a partir dels 200 punts, una xifra que fa dies que se supera àmpliament
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els números de l'avanç del coronavirus no donen treva i cada dia són pitjors. El Departament de Salut ha notificat gairebé 6.000 contagis nous i 48 defuncions més. 

Aquest dissabte l'índex de rebrot continua pujant amb força i supera els 700 punts, concretament arriba als 713.

El gràfic mostra com ha crescut el risc de rebrot en els últims dies

A partir dels 200 punts ja es considera un risc de rebrot molt alt. De fet, vam començar el mes d'octubre amb 214 punts, una xifra que ara queda molt lluny.

Ara mateix, la taxa de contagi se situa a l'1,5, que vol dir que cada 100 infectats contagien 150 persones més.

 

I com va passar en la primera onada, aquest augment dels contagis es trasllada en un augment d'ingressos hospitalaris. Ara hi ha 1.743 persones a l'hospital, i d'aquestes, 325 són a l'UCI, 29 més que ahir. 

 

Un altre indicador preocupant, la positivitat, que és el percentatge de positius que es detecten amb les proves PCR i tests d'antígens, arriba a l'11,4%, molt lluny d'un 5% que es considera raonableper controlar la pandèmia i que teníem l'última setmana de setembre.  

Davant d'aquestes xifres, les autoritats sanitàries demanen responsabilitat als ciutadans i que limitin al màxim la mobilitat.

 

Els mapes de la Covid

Els mapes interactius de l'índex de risc de rebrot per coronavirus mostren l'evolució perillosa de la pandèmia. Entre els grans municipis catalans n'hi ha 22 també per sobre dels mil punts de risc de rebrot. La llista vermella l'encapçalen Palafrugell i Vic amb més de 2.000, però amb els números totalment disparats hi ha també municipis com Manlleu, Martorell, Figueres, Esplugues de Llobregat, Mataró, Puigcerdà, Reus i Olot.

Aquí es poden veure com està la situació a cada municipi.

 

Per comarques, n'hi ha 6 que estan per sobre dels mil punts de risc de rebrot. Són el Baix Empordà, el Baix Camp, La Garrotxa, Osona, el Pla de l'estany i el Moianès.

I, si donem un cop d'ull per regions sanitàries, trobem que a Girona arriba gairebé els 1.000 punts. El territori menys afectat són les Terres de l'Ebre, que tot i així es mouen en un rang "molt alt" amb 471 punts.

 

Es detecta un fort increment del risc de rebrot a les dues Metropolitanes de Barcelona, a Girona i a la Catalunya Central.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut